Spring naar inhoud
- - - - -

Dreuzelkunde


Dreuzelkunde
Muggle Studies
Tijdens deze lessen leer je alles wat te maken heeft met de niet-magische gemeenschap. Percy vindt dit een erg nuttig vak, omdat het in zijn ogen belangrijk is om een goede kennis te hebben van de Dreuzelwereld. Dit vak krijgen de leerlingen van Zweinstein vanaf hun derde schooljaar. Ron en Harry volgen het niet, maar Hermelien begint er in haar derde jaar aan. Na dit jaar, laat ze het vak weer vallen omdat ze in tijdnood komt.

Voordat professor Krinkel leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten werd, was hij leraar Dreuzelkunde op Zweinstein. Later wordt Clothilde Bingel de lerares van dit vak.

Electriciteit
Hermelien moet in haar derde schooljaar een werkstuk maken voor Dreuzelkunde, waarin ze uitlegt waarom Dreuzels electriciteit nodig hebben.

Boek 7
Aan het begin van boek zeven, wordt Clothilde Bingel vermoord door Voldemort, omdat hij het niet eens is met haar positieve houding tegenover Dreuzels en de manier waarop ze haar opvattingen verspreidt onder de leerlingen van Zweinstein. Wanneer Voldemort meer macht krijgt en Sneep het nieuwe Schoolhoofd wordt, wordt Dooddoenster Alecto Kragge de nieuwe lerares Dreuzelkunde. Dreuzelkunde wordt voor iedereen verplicht en leerlingen moeten luisteren naar Alecto terwijl zij uitlegt waarom Dreuzels net beesten zijn, stom en smerig, dat ze door hun vreselijke wandaden de tovenaars gedwongen hebben onder te duiken, maar dat de natuurlijk rangorde gelukkig hersteld wordt.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren