Spring naar inhoud
- - - - -

Duelleerclub


Duelleerclub
Duelling Club
In Harry's tweede jaar, organiseert Smalhart een speciale Duelleerclub nadat de Geheime Kamer is geopend. De lessen worden 's avonds om acht uur gehouden en zijn vrijwillig. Smalhart is de leraar en hij gebruikt Sneep als assistent.

In de Grote Zaal zijn de lange tafels verdwenen en staat er tijdens de Duelleerlessen een gouden podium tegen de een van de muren, dat verlicht wordt door duizend zwevende kaarsen.

Dingen die Harry heeft geleerd bij de Duelleerlessen:

Geposte afbeelding
Klassieke Duelleerpositie
Bij deze positie hef je je toverstok op en houd je hem als een zwaard vast.

Expelliarmus
Deze spreuk gebruik je om je tegenstander te ontwapenen. Wanneer je hem uitspreekt, schiet er een rode lichtflits uit je toverstok. Degene die geraakt wordt, verliest zijn toverstok als hij die vastheeft.

Pareren
Het afweren van een toverspreuk.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren