Spring naar inhoud
- - - - -

Verschijnselles


Verschijnselles
Apparating Lessons
Vanaf hun zeventiende jaar, kunnen de leerlingen van Zweinstein Verschijnsellessen volgen op school. Harry doet dit ook in zijn zesde jaar.

De cursus Verschijnselen duurt twaalf weken en wordt gegeven door een instructeur van het Ministerie van Toverkunst, Wilco Draaisma. Leerlingen kunnen zich opgeven via een lijst in de leerlingenkamer. De cursus kost twaalf Galjoenen.

Bij de lessen zijn ook de Afdelingshoofden aanwezig. De eerste les wordt gegeven in de Grote Zaal, waar voor één uur de anti-Verschijnselspreuken zijn opgeheven zodat de leerlingen ongestoord hun gang kunnen gaan.

De leerlingen moeten zó gaan staan dat ze ieder ongeveer anderhalve meter vrije ruimte vóór zich hebben. Ze staan netjes in rijen opgesteld per afdeling. Daarna zorgt Draaisma ervoor dat er voor iedere leerlingen een ouderwetse houten hoepel op de grond komt te liggen. Daarna moeten de leerlingen zich concentreren op de drie B's.

De drie B's
De drie B's zijn belangrijk bij het Verschijnselen. Ze staan voor:

Geposte afbeelding
Bestemming - In het geval van de lessen is dit de ruimte binnen de hoepel. Om goed te kunnen Verschijnselen, moet je je concentreren op je bestemming.

Besluitvaardigheid - Je moet besluitvaardigheid creeëren om de gevisualiseerde ruimte ook werkelijk in bezit te nemen. Het verlangen om er te willen verschijnen, moet vanuit je geest naar iedere vezel van je lichaam trekken.

Bedachtzaamheid - Als laatste moet je in het rond draaien, een pad aftasten door het niets en dit vooral doen met bedachtzaamheid.

De meeste leerlingen draaien wel rond, maar verliezen dan hun evenwicht, waarna ze op de grond vallen. Tijdens de eerste les raakt Suzanne Versprokkeld. Haar linkerbeen stond nog op de originele plaats, terwijl de rest wel verplaatst was. Dit kan gebeuren als je niet besluitvaardig genoeg bent.

Verschijnselexamen
In Harry's zesde schooljaar, hangt het volgende bericht in de Leerlingenkamers op Zweinstein: Leerlingen die op of voor 21 april zeventien jaar oud worden, kunnen zich inschrijven voor extra Verschijnsellessen die onder streng toezicht plaats zullen vinden in Zweinsveld.

Geposte afbeelding

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren