Spring naar inhoud
- - - - -

Verzorging van Fabeldieren


Verzorging van Fabeldieren
Care for Magical Creatures
Tijdens deze les leer je alles over Fabeldieren. Vanaf het derde jaar wordt deze les gegeven. Hagrid is leraar van dit vak. Na het vijfde jaar, laten zowel Harry als Ron en Hermelien dit vak vallen, iets waar Hagrid een tijdje diep teleurgesteld over is.

Geposte afbeelding
Eenhoorns
In Harry’s vierde jaar zijn de lessen Verzorging van Fabeldieren een week gegeven door professor Varicosus. Ze had een eenhoorn gevangen en hield daar haar les over. Ze vertelde zelfs dingen die Hermelien nog nooit gehoord had.

Delfstoffers
Hagrid besteedde in Harry’s vierde jaar een les aan deze beesten. Hij had de avond voor de les allemaal kaboutergeld verstopt en de leerlingen moesten ieder met een eigen Delfstoffer zoveel mogelijk munten weten te vinden.
De Delfstoffers doken de omgewoelde aarde in en uit alsof het water was en draafden dan terug naar de leerlingen en spuwden goud in hun handen. Ron vond met zijn Delfstoffer de meeste munten en won een enorm stuk chocola van Zacharinus. Het was verreweg de leukste les Verzorging van Fabeldieren die ze ooit hadden gehad.

Boomtrullen
Boomtrullen worden behandeld in Harry's vijfde schooljaar. Het zijn boombewakers die voornamelijk leven in bomen waarvan het hout van toverstokkwaliteit is. Ze lijken op aardmannetjes, maar dan van hout, en zijn op het eerste gezicht net takjes. Ze hebben knoestige bruine armen en benen, twee lange, twijgachtige vingers aan iedere hand en een plat, schorsachtig gezicht waarin keverbruine ogen glinsteren. Ze eten pissebedden, maar ook feeëneitjes als ze die te pakken kunnen krijgen.

Geposte afbeelding
Als je bladeren of hout nodig hebt van een boom waarin een Trul woont, is het verstandig om een handje pissebedden gereed te hebben, om de Trul af te leiden of gunstig te stemmen. Ze lijken misschien niet gevaarlijk, maar als ze kwaad worden proberen ze met hun vingers je ogen uit te steken. Die vingers zijn vlijmscherp en wil je niet te dicht bij je ogen hebben.

Wanneer de Trullen worden behandeld, moeten de leerlingen ook een schets maken van de dieren en die inleveren bij professor Varicosus.

Bekende examens van Verzorging van Fabeldieren:
  • 3e jaar: Flubberwurmen een uur lang in leven houden
  • 5e jaar: SLIJMBAL-examen

SLIJMBAL-examen Fabeldieren
Bij het praktijkexamen moesten de leerlingen een Knarl tussen een tiental egels uit zien te halen. De truc was om de dieren allemaal melk aan te bieden. De Knarl, een uiterst achterdochtig wezen met pennen die veel magische eigenschappen bezaten, werd dan razend om wat hij als een poging tot vergiftiging beschouwde. Ook moesten ze de juiste manier om met een Boomtrul om te gaan demonstreren, een Vuurkrab voeren, en zijn kooi schoonmaken zonder ernstige brandwonden op te lopen en uit een heel scala aan etenswaren het dieet kiezen dat ze aan een zieke eenhoorn zouden geven.

Geposte afbeelding


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren