Spring naar inhoud

Dooddoeners
Death Eaters


Welkom op de Begraafplaats. Op deze pagina vind je een lijst met alle Dooddoeners en Ex-Dooddoeners die in de Harry Potter boeken worden genoemd. Klik op de naam van de Dooddoener waarin je bent geïnteresseerd om meer informatie over hem of haar te krijgen.

Dooddoeners zijn de volgelingen van Voldemort. Tijdens en na de tijd van Voldemort, zijn er een aantal Dooddoeners gepakt en naar Azkaban gestuurd. Ook zijn er veel geweest die zodra Voldemort verdwenen was, volhielden dat hij hen in zijn macht had. Ze hebben allerlei leugens over hem verspreid om zelf in een goed daglicht te komen en niet naar Azkaban te worden gestuurd. Andere Dooddoeners werden verraden, en ze hebben Voldemort verloochend toen hij zijn macht kwijtraakte, om daarna verder te gaan met hun normale leventje. Wanneer ze merken dat Voldemort terug komt zijn ze bang dat hij hen hiervoor zal laten boeten.

Alle Dooddoeners hebben een soort van tatoeage van het duistere teken op de binnenkant van hun linkerarm. Als Voldemort sterk is, is het teken duidelijk te zien. Als hij het aanraakt bij een van de Dooddoeners, brandt het bij alle andere Dooddoeners en weten ze dat ze geroepen worden.

Dooddoeners
Alecto Kragge
Amycus Kragge
Antonin Dolochov
Arduin
Augustus Ravenwoud
Barto Krenck Junior
Bellatrix van Detta - Zwarts
Draco Malfidus
Edwin Roselier
Fenrir Vaalhaar
Grafblom
Igor Karkarov
Jeegers
Jekers
Korzel
Krodde
Lucius Malfidus
Noot
Peter Pippeling
Rabastan van Detta
Regulus Zwarts
Rodolphus van Detta
Roselier
Schoorvoet
Severus Sneep
Totelaer
Voldemort
Waldemar Bijlhout
Walter Vleeschhouwer
Zagrijn


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.