Spring naar inhoud
- - - - -

Antonin Dolochov


Antonin Dolochov
Antonin Dolohov
Een tovenaar met een lang, bleek, verwrongen gezicht en donker haar. Hij is een Dooddoener. Hij heeft talloze Dreuzels en mensen die weigerden de Heer van het Duister te steunen gemarteld.

Op de dag dat Voldemort naar Zweinstein ging om aan Perkamentus een baan als leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten aan te vragen, ging hij als 1 van de Dooddoeners mee en wachtte in de Zwijnskop op het resultaat.

Hij is vlak na Karkarov gearresteerd. Hij is veroordeeld wegens de brute moord op Gideon en Fabian Proster, maar ontsnapte samen met negen andere Dooddoeners uit Azkaban.

Geposte afbeelding
Hij was onder andere aanwezig op het Departement van Mystificatie om de Profetie van Harry te stelen. Ook is hij één van de twee Dooddoeners die de koffiezaak op Tottenham Court Road binnenvielen waar Harry, Hermelien en Ron naartoe vluchtten nadat de bruiloft van Bill en Fleur werd verstoord.

Slag om Zweinstein
Wanneer er tijdens de slag om Zweinstein even rust is, ziet Harry, Remus Lupos en Nymphadora Tops dood naast elkaar op de grond liggen. Ze liggen er bleek en roerloos maar ook vredig bij en het is alsof ze slapen onder het donkere, betoverde plafond. Rowling heeft later bevestigd dat Antonin Dolochov verantwoordelijk was voor de dood van Lupos en Bellatrix van Detta voor die van Tops.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren