Spring naar inhoud
- - - - -

Barto Krenck Junior


Barto Krenck Junior
Barty Crouch Junior
Op achttienjarige leeftijd werd Barto opgepakt toen hij betrapt werd met een groepje Dooddoeners dat zich uit Azkaban had weten te praten.

Hij kreeg een verhoor en werd vervolgens naar Azkaban gestuurd. Zijn vader, Barto Krenck Sr., die destijds Hoofd van het Departement van Magische Wetshandhaving was, heeft nooit geprobeerd hem vrij te krijgen. Maar zijn moeder had veel verdriet. Als laatste blijk van liefde voor haar heeft Krenck Sr. haar toen gewisseld met haar zoon, met behulp van Wisseldrank. Moeder en zoon namen elkaars gedaante in en Barto’s moeder is toen onder zijn naam en uiterlijk gestorven en begraven. Barto kwam weer naar huis en moest dag en nacht onder een onzichtbaarheidsmantel blijven, omdat niemand mocht weten wat er gebeurd was. Toen Barto weer bij begon te komen van Azkaban, besloot zijn vader hem onder de Imperiusvloek te houden. Hij moest altijd in de buurt van zijn huis-elf Winky blijven, zodat zij hem in de gaten kon houden en voor hem kon zorgen.

Toen Winky hoorde van het WK Zwerkbal, praatte zij haar oudste meester om, om de jonge Barto ook te laten gaan. Achteraf was dat niet zo’n goed idee. Barto werd sterker en begon zich tegen de Imperiusvloek van zijn vader te verzetten. Zo ook op het WK. Hij stal de toverstok van Harry Potter en riep daarmee het Duistere Teken op.

Hij ging terug naar zijn meester, Heer Voldemort, en nam toen zijn vader onder de Imperiusvloek. Voldemort had van Berta Kriel gehoord dat dit jaar het Toverschool Toernooi gehouden zou worden en dat Alastor Dolleman een baantje op Zweinstein kreeg.

Dus ging Barto naar het huis van Alastor Dolleman en overmeesterde hem, nam zijn gedaante in m.b.v. Wisseldrank en sloot de echte Dolleman, onder invloed van de Imperiusvloek, op in zijn eigen hutkoffer. Zo kon Barto ongemerkt op Zweinstein binnenkomen.

Hij schreef Harry in voor het Toverschool Toernooi onder een andere school. Hij had daarvoor een zeer sterke Waanzichtspreuk gebruikt op de Vuurbeker.

Ongemerkt probeerde hij Harry zoveel mogelijk te helpen, zodat die een grote voorsprong zou hebben bij de derde opdracht. En dat lukte.

Omdat Barto het magische oog van Dolleman had, kon hij door de heggen van de doolhof heenkijken en obstakels voor Harry uit de weg ruimen. Hij zou Harry het eerst bij de Toverschool Trofee aan moeten laten komen. Hij had de Trofee veranderd in een Viavia, die rechtstreeks naar Voldemort leidde.

Toen Harry onverhoopt toch aan Voldemort ontsnapte en terugkeerde naar Zweinstein, nam Barto als nep-Dolleman Harry mee en vertelde hem dat hij hem had ingeschreven en geholpen en dat hij hem naar Voldemort had geleid door de Viavia. Maar net op het moment dat nep-Dolleman Harry wilde vermoorden, stonden Perkamentus, Sneep en Anderling klaar. Ze verlamden Dolleman.

Al gauw was de Wisseldrank die Barto om het uur moest nemen uitgewerkt, waarschijnlijk omdat hij in alle opwinding die was vergeten in te nemen. Dolleman veranderde langzaam in een veel jongere man met een bleke huid, een paar sproeten en blond haar.

Perkamentus liet hem Veritaserum drinken en kwam zo achter de hele waarheid van zijn leven, vanaf zijn ontsnapping uit Azkaban, hoe hij zijn vader vermoordde toen die op het schoolterrein verscheen, alles tot aan het moment dat hij Harry geholpen had het Toverschool Toernooi te winnen.

Toen later Minister Droebel dit verhaal te horen kreeg, bracht hij een Dementor mee, die voordat Droebel Krenck had kunnen verhoren, zijn slachtoffer kuste.

Op school had hij twaalf S.L.I.J.M.B.A.L.len gehaald.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren