Spring naar inhoud
- - - - -

Igor Karkarov


Igor Karkarov
Igor Karkaroff
Uiterlijk
Op de dag dat hij aankwam op Zweinstein droeg hij een soort glad en zilvergrijs bont. Ook zijn haar is zilvergrijs. Hij heeft een nogal vettige, zalvende stem. Hij is lang en mager en zijn zilvergrijze haar is kort en zijn sikje, dat in een kleine krul eindigt, kan zijn zwakke kin niet helemaal verbergen. Hij heeft nogal gele tanden en kille, berekende ogen.

Dooddoener
Vroeger was Karkarov Dooddoener, maar Alastor Dolleman had hem ontmaskerd. Hij werd gepakt en heeft samen met Sirius Zwarts in Azkaban gezeten, maar is later vrijgelaten. Hij had een akkoordje gegooid met het Ministerie van Toverkunst. Hij besefte zogenaamd dat hij fout was geweest en noemde een hoop namen. Hij heeft een heleboel andere mensen naar Azkaban gestuurd en hij is daar nu absoluut niet populair.

Klammfels
Op Klammfels doceert hij vanaf na zijn vrijlating Zwarte Kunsten aan zijn leerlingen en hij is er Schoolhoofd. Hij heeft niet graag dat zijn leerlingen over de locatie van hun school praten.

Boek 4
Toen in Harry’s vierde jaar Voldemort sterker begon te worden, was Karkarov erg bang, en had het met Sneep ook over het teken op zijn arm. Nu Voldemort terug is, is Karkarov op de vlucht geslagen.

Op het schip naar Zweinstein deed hij niks. Hij navigeerde niet, dat liet hij zijn leerlingen doen.

Boek 6
In het zesde boek, wanneer Voldemort helemaal is teruggekeerd, wordt het lichaam van Igor Karkarov gevonden, ergens in een schuurtje in het noorden. Het Duistere Teken hing erboven. Het verbaast Remus Lupos dat Karkarov het nog een jaar heeft volgehouden nadat hij de Dooddoeners in de steek gelaten had.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren