Spring naar inhoud

Leerlingen
Students


Welkom op de pagina met de Leerlingen die in de Harry Potter boeken worden genoemd! Omdat de Harry Potter verhalen zich grotendeeld afspelen op Zweinstein, de Toverschool waar Harry zelf ook op zit, worden er veel leerlingen genoemd. Om het overzichtelijker te maken, hebben wij ze voor jullie in verschillende categorieën onderverdeeld. Klik op de naam van de categorie die je wil zien om verder te gaan.

Zweinstein is een Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus en het schoolhoofd is Albus Perkamentus. Naast het schoolhoofd, heeft Zweinstein 12 bestuursleden. Een van die leden was Lucius Malfidus, maar omdat hij de andere bestuursleden had bedreigd, werd hij na Harry's tweede jaar de laan uit gestuurd. Bestuursleden gaan onder andere over het aannemen en afzetten van het Schoolhoofd.

De school bestaat zo een duizend jaar. Zweinstein is een groot kasteel dat staat op een met gras begroeide, hoge berg aan een meer en heeft maar liefst 142 trappen (wijde overweldigende, smalle gammele, sommigen die ergens anders naar toe leiden op een vrijdag, sommige met een verdwijnende trede halverwege zodat je moet onthouden te springen), verschillende torens en verdiepingen en een groot terrein met o.a. het Verboden Bos (en Hagrid's Huisje), het Zwerkbalstadion en Het Grote Meer. Vanuit het station van Zweinsveld loopt een zandweggetje naar het terrein van Zweinstein, dat aan de rand een hoge stenen pilaren met gevleugelde everzwijnen heeft staan.

Griffoendor

Huffelpuf

Ravenklauw

Zwadderich

Afdeling Onbekend

Andere Toverscholen

Leden van de SVP

Zwerkbalspelers op Zweinstein

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.