Spring naar inhoud
- - - - -

Fleur Delacour


Fleur Wemel - Delacour
Fleur Weasley - Delacour
Uiterlijk
Ze heeft lang, weelderig, zilverblond haar dat bijna tot aan haar middel komt. Ze heeft grote, donkerblauwe ogen en een heel wit, regelmatig gebit. Een van haar grootmoeders was een Glamorgana.

Familie
Monsieur Delacour en Appoline Delacour zijn de ouders van Fleur. Ze heeft ook nog een zusje, Gabriëlle.

Ginny en Harry krijgen later drie kinderen, in volgorde van oud naar jong: James Potter (junior), Albus Potter en Lily Potter (junior).

Ron en Hermelien krijgen later twee kinderen. Roos Wemel is de oudste en Hugo Wemel de jongste.

Bill en Fleur Wemel krijgen later een dochter, Victoire.

Jongens
Fleur is de leerlinge van Beauxbatons die in Harry's vierde schooljaar meedoet aan het Toverschool Toernooi. Na dat jaar gaat ze aan de slag bij Goudgrijp om haar Engels te verbeteren. Bill heeft een oogje op haar. Hij geeft haar vaak prive-les.
Ze heeft absoluut geen bezwaar tegen de paardenstaart van Bill of tegen zijn oorringetje met slagtand eraan.

Met het kerstbal zag ze er oogverblindend uit in een gewaad van zilvergrijs satijn en was ze vergezeld door Robbie Davids, de aanvoerder van het Zwerkbalteam van Ravenklauw.

Toverstok
Fleurs toverstok is 23,5 centimeter lang, onbuigzaam, palissander met de kern van een hoofdhaar van een Glamorgana, een van haar grootmoeders. Glamorganahaar in de kern zorgt voor een nogal temperamentvolle toverstok. Toen Olivander er tijdens het Schouwen der Stokken mee zwaaide, schoten er roze en gouden vonken uit. Er zitten geen deukjes of krassen in de stok.

Bill
In het zesde boek wordt bekend dat ze met Bill gaat trouwen. Aan het begin van dit boek, woont ze al min of meer bij de familie Wemel in huis en mevrouw Wemel en Ginny hebben een enorme hekel aan haar. Ginny noemt haar heel liefdevol "Zeur". Aan het eind van het boek, gaat de haat van mevrouw Wemel echter over.

In het zevende boek vindt de trouwerij dan ook echt plaats. Fleurs zusje, Gabriëlle, is bruidsmeisje.

Bill en Fleur gaan samenwonen in De Schelp, een klein maar knus huisje aan zee.

Slag om Zweinstein
Fleur heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Zij vocht aan de Goede Zijde.

Fleur Delacour
Fleur is het Franse woord voor bloem, dat waarschijnlijk symbool staat voor haar schoonheid. Delacour heeft als vertaling 'van het hof'. Fleur Delacour betekent dus letterlijk 'bloem van het hof', zoals een dame van adel. Faire la cour is dus Frans voor 'het hof maken'.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren