Spring naar inhoud
- - - - -

Viktor Kruml


Viktor Kruml
Viktor Krum
Algemeen
Kruml is de Zoeker uit het Zwerkbalteam van Bulgarije. Harry heeft hem voor het eerst gezien tijdens de finale van het WK Zwerkbal in 1994, waar Kruml onder andere de Zoeker van de tegenpartij wist te blesseren door een Spatski-Schijnbeweging uit te halen. Later is hij degene die het spel stopt door de Snaai te pakken te krijgen.

Uiterlijk
Kruml is lang, mager en donker en heeft een tanige huid. Hij heeft een extreem nors gezicht, een grote haviksneus en dikke zwarte wenkbrauwen. Hij ziet er heel chagrijnig uit en heeft veel weg van een grote roofvogel.

Hij heeft een donkerharige vader en moeder. Zijn kromme neus heeft hij van zijn vader geërfd. Hij spreekt rap Bulgaars met ze.

Opmerkelijk is dat hij op zijn achttiende al in het nationale Zwerkbalteam speelt.

In de lucht is Kruml geweldig. Het lijkt net alsof hij zonder bezem vliegt, maar op de grond maakt hij een veel minder zekere indruk. Hij heeft een beetje platvoeten en nogal gebogen schouders.

Hij is broodmager, maar blijkbaar een stuk taaier dan hij eruitziet. Tijdens zijn verblijf op Zweinstein nam hij vlak voor de tweede opdracht geregeld een duik in het grote meer, dat was in de winter, toen het water ijskoud was.

Hij heeft tegen Hermelien gezegd dat hij Zweinstein veel fijner vindt dan Klammfels.

Toverstok
De toverstok van Viktor is vervaardigd door Stavlov. Gemaakt van haagbeuk en het hartenbloed van een draak. Het is een stok die een stuk dikker is dan de gemiddelde stok, absoluut onbuigzaam, 26 centimeter.

Hermelien
Hij kwam tijdens zijn verblijf op Zweinstein in 1994, elke dag naar de bibliotheek omdat hij graag met Hermelien wilde praten, maar dat durfde hij nooit. Met kerst had hij eindelijk de moed gehad om haar te vragen om zijn partner op het bal te zijn.

Nadat hij Hermelien uit het Grote Meer had gehaald tijdens het Toverschool Toernooi, vroeg hij of ze in de zomervakantie naar Bulgarije wilde komen en vertelde haar ook dat hij nog nooit zoiets voor een meisje had gevoeld als dat hij nu voor haar voelde.

Nadat de kampioenen te horen hadden gekregen wat de derde opdracht inhield, wilde hij Harry nog even spreken om hem te vragen hoe het nou echt zat tussen hem en Hermelien. Net toen het gesprek overging op Zwerkbal, kwam mr. Krenck uit het Verboden Bos tevoorschijn. Toen Harry hulp ging halen en even later terugkwam, lag Kruml verlamd op de grond.

Na de boeken
Uiteindelijk vindt Viktor Kruml zijn liefde in Bulgarije.

Viktor Krum
Victor is een voornaam, die afgeleid is van het Latijnse werkwoord 'vincere', dat 'overwinnen' betekent. De naam betekent dus 'overwinnaar'.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren