Spring naar inhoud

Leerlingen in Huffelpuf
Hufflepuff Students


Welkom in de Leerlingenkamer van Huffelpuf! Op deze pagina vind je alle leerlingen die in Huffelpuf zitten, of voor zover onze informatie rijkt, in Huffelpuf hebben gezeten.

Zweinstein heeft meer dan duizend leerlingen, die zijn onderverdeeld in vier afdelingen; Griffoendor, Ravenklauw, Huffelpuf en Zwadderich. Huffelpuf is vernoemd naar Helga Huffelpuf, een van de vier oprichters van Zweinstein. Huffelpuf staat voor trouw, geduld en werklust. Het huisspook van Huffelpuf is de Dikke Monnik en professor Stronk is het Afdelingshoofd.

Huffelpuffers zijn betrouwbaar en loyaal. Ze zijn ingetogen, maar zeer zeker bereid zichzelf en hun naasten te beschermen wanneer het erop aan komt! Ze laten zich niet snel intimideren. Huffelpuf is de afdeling die de minste Duistere Tovenaars heeft voortgebracht.

Vlak nadat Harry tot vierde kampioen van het Toverschool Toernooi was gekozen, negeerden de Huffelpuffers Harry. De Huffelpuffers konden meestal goed opschieten met de Griffoendors, maar vonden nu blijkbaar dat Harry had geprobeerd hun kampioen van zijn glans te beroven; een gevoel dat nog versterkt werd door het feit dat Huffelpuf zelden een moment van glorie gekend had en Carlo een van de weinigen was die eerder daarvoor gezorgd had toen zijn team Griffoendor één keer verslagen had met Zwerkbal.

Klik op de naam van de leerling waarin je geïnteresseerd bent, om meer informatie over hem of haar te krijgen.

Leerlingen in Huffelpuf
Carlo Kannewasser
Ernst Marsman
Hannah Albedil
Joost Flets-Frimel
Kuipers
Laura Maansteen
Lena Braafjens
Rosa Zeller
Sappelaar
Smulders
Suzanne Bonkel
Teutel
Vincent Wapenaar
Walter Doedijns
Zacharinus Smid


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.