Spring naar inhoud
- - - - -

Carlo Kannewasser


Carlo Kannewasser
Cedric Diggory
Uiterlijk
Carlo Kannewasser is een buitengewoon knappe, lange jongen. Hij heeft een rechte neus, donker haar en grijze ogen. Volgens Katja is hij "sterk, maar zwijgzaam".

Familie
Zijn vader Barend is erg trots op Carlo en noemt hem vaak Carl.

Verder is er ooit een Minister van Toverkunst geweest met de naam Eldritch Kannewasser. Hoewel het niet expliciet vermeld wordt, mogen we aannemen dat hij familie van Barend en Carlo was.

Toverstok
De toverstok van Carlo is gekocht bij meneer Olivander. De stok bevat één haar uit de staart van een uitzonderlijk fraaie eenhoornhengst, minstens een meter zeventig tot aan de schouder. De stok is 32 centimeter, essenhout en lekker buigzaam.

Eigenschappen
Hij is aanvoerder en Zoeker van het Zwerkbalteam van Huffelpuf en is drie jaar ouder dan Harry. Hij is in zijn vijfde jaar klassenoudste. Hij is een knappe jongen en is in Harry’s vierde jaar één van de kampioenen die meedoet aan het Toverschool Toernooi.

Tijdens het Toverschool Toernooi was hij even populair als Viktor Kruml. In zijn zevende jaar op Zweinstein, wordt hij door Wormstaart met Voldemorts toverstok vermoord tijdens datzelfde toernooi. In de periode daarvoor had hij verkering met Cho Chang.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren