Spring naar inhoud
- - - - -

Ernst Marsman


Ernst Marsman
Ernie Macmillan
Deze Huffelpuf zit in hetzelfde jaar als Harry. Wanneer de Geheime Kamer geopend is, is hij er sterk van overtuigd dat Harry de erfgenaam van Zwadderich moet zijn. Uit angst vertelt hij Harry vast dat hij afstamt van minstens 9 generaties heksen en tovenaars, en dat zijn tovenaarsbloed dus heel zuiver is.

Ernst spaart Chocokikkerkaartjes en ruilt ze soms met Hannah Albedil. Samen met haar, is hij in zijn vijfde schooljaar ook Klassenoudste van Huffelpuf.

Op het kampeerterrein van het WK Zwerkbal, komt Harry hem ook tegen.

Ernst zijn Patronus heeft de vorm van een everzwijn.

In het vijfde schooljaar is iedereen ervan overtuigd dat Harry en Perkamentus gek zijn en hebben verzonnen dat Voldemort terug is gekeerd. Ernst is één van de weinigen die al vanaf het begin van het schooljaar achter Harry staat. Net als zijn familie, zal hij altijd voor de volle honderd procent achter Perkamentus staan. Ook is hij lid van de SVP.

Slag om Zweinstein
Ernst heeft meegevochten bij de Slag om Zweinstein. Hij vocht aan de Goede Zijde.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren