Spring naar inhoud
- - - - -

Hannah Albedil


Hannah Albedil
Hannah Abbott
Zij is een leerling op Zweinstein. Ze zit in hetzelfde jaar als Harry, maar dan bij Huffelpuf. Ze heeft een roze gezicht en blond haar.

Ze spaart Chocokikkerkaartjes en ruilt ze soms met Ernst Marsman. Samen met Ernst, is ze in haar vijfde jaar ook Klassenoudste. Ook is ze lid van de SVP

Aan het begin van haar zesde schooljaar, wordt ze tijdens Kruidenkunde uit de les gehaald en krijgt ze te horen dat haar moeder dood is.

Tijdens de Slag om Zweinstein, is zij één van de leerlingen die op school blijven om mee te vechten.

Na de boeken, trouwt Marcel Lubbermans met Hannah Albedil, die de eigenaresse wordt van de Lekke Ketel.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren