Spring naar inhoud
- - - - -

Joost Flets-Frimel


Joost Flets-Frimel
Justin Finch-Fletchley
Joost is een Huffelpuf uit hetzelfde schooljaar als Harry. Hij heeft krullend haar en spreekt pas voor het eerst met Harry in zijn tweede jaar, tijdens de eerste les Kruidenkunde. Joost is een opgewekte jongen die graag praat. Hij vond Smalhart erg goed en daarom vindt Ron hem een idioot.

Wanneer de Geheime Kamer is geopend, is hij een van de eersten die Harry ervan verdenkt, en die Harry uit alle macht probeert te ontwijken. Later wordt hij Versteend gevonden door Harry, omdat hij door Haast Onthoofde Henk heen, de Basilisk aankeek.

In zijn vijfde schooljaar, is hij lid van de SVP.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren