Spring naar inhoud

Leraren
Professors


Welkom in de Lerarenkamer! Hier vind je een lijst van alle leraren en ex-leraren die in de Harry Potter boeken worden genoemd.

Een groot deel van de Harry Potter verhalen, speelt zich af op de Toverschool Zweinstein. Naast Zweinstein zijn er nog een aantal grote Toverscholen in de wereld. Natuurlijk moeten deze scholen gerund worden door leraren die ook over Toverkracht beschikken. Klik op de naam van de leraar over wie je meer wil weten, om meer informatie over hem of haar te krijgen.

Zweinstein is een Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus en het schoolhoofd is Albus Perkamentus. Naast het schoolhoofd, heeft Zweinstein 12 bestuursleden. Een van die leden was Lucius Malfidus, maar omdat hij de andere bestuursleden had bedreigd, werd hij na Harry's tweede jaar de laan uit gestuurd. Bestuursleden gaan onder andere over het aannemen en afzetten van het Schoolhoofd.

De school bestaat zo een duizend jaar. Zweinstein is een groot kasteel dat staat op een met gras begroeide, hoge berg aan een meer en heeft maar liefst 142 trappen (wijde overweldigende, smalle gammele, sommigen die ergens anders naar toe leiden op een vrijdag, sommige met een verdwijnende trede halverwege zodat je moet onthouden te springen), verschillende torens en verdiepingen en een groot terrein met o.a. het Verboden Bos (en Hagrid's Huisje), het Zwerkbalstadion en Het Grote Meer. Vanuit het station van Zweinsveld loopt een zandweggetje naar het terrein van Zweinstein, dat aan de rand een hoge stenen pilaren met gevleugelde everzwijnen heeft staan.

Leraren op Zweinstein
Alastor Dolleman
Albus Perkamentus
Alecto Kragge
Amycus Kragge
Armando Wafelaar
Clothilde Bingel
Dina Deuvekater
Dorothea Omber
Everhard
Fanielje
Filius Banning
Firminus Nigellus Zwarts
Galatea Mijmerzoet
Gladianus Smalhart
Goderic Griffoendor
Helga Huffelpuf
Hildebrand Slakhoorn
Madame Hooch
Minerva Anderling
Onbekend ex-Schoolhoofd van Zweinstein
Pomona Stronk
Professor Kist
Professor Sinistra
Professor Staartjes
Professor Vector
Quirinus Krinkel
Remus Lupos
Rowena Ravenklauw
Rubeus Hagrid
Severus Sneep
Sybilla Zwamdrift
Wilhelmina Varicosus
Zalazar Zwadderich


Leraren op andere Toverscholen
Igor Karkarov
Olympe Mallemour


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.