Spring naar inhoud
- - - - -

Gladianus Smalhart


Gladianus Smalhart
Gilderoy Lockhart
Algemeen
Deze ijdele tovenaar is de schrijver van veel handboeken tegen vervelende Magische wezens. Veel heksen hebben een zwak voor hem en zijn charmante glimlach.

Uiterlijk
Hij heeft golvend blond haar, grote, blinkende witte tanden en blauwe ogen. Hij houdt ervan om omringd te zijn door foto's van zichzelf en gaat altijd gekleed in prachtige gewaden.

Onderscheidingen
Een aantal onderscheidingen die Smalhart heeft gekregen, zijn: Orde van Merlijn, derde klasse en Erelid van de Bond Tegen de Zwarte Kunsten. Ook is hij 5 keer op een rij door Heks & Haard uitgeroepen tot Tovenaar met de Charmantste Glimlach.

Weetjes over Smalhart
Smalharts lievelingskleur is lila en zijn ideale verjaardagskado zou zijn Harmonie tussen alle magische en niet-magische volkeren, al zou hij ook geen nee zeggen tegen een grote fles Oude Klare's Jonge Borrel. Zijn geheime ambitie is om de wereld te bevrijden van alle kwaad en zijn eigen merk haarproducten op de markt te brengen.

Hij zegt zelf vroeger ook Zoeker te zijn geweest, net als Harry, en zelfs werd gevraagd voor het nationale team. Naar eigen zeggen besloot hij toch zijn leven te wijden aan het uitroeien van de Duistere Machten.

Boeken
Geposte afbeelding
Boeken die Smalhart heeft geschreven zijn:

  • Een Jaar met de Yeti
  • Flaneren met Feeksen
  • Gekuier met Geesten
  • Gladianus Smalharts Grote Ongediertegids
  • Mijn Betoverende Ik
  • Tripjes met Trollen
  • Vakanties met Vampiers
  • Wandelingen met Weerwolven
  • Zwerven met Zombies

Zijn boeken zijn peperduur.

Smalhart op Zweinstein
In Harry's tweede jaar, is Smalhart leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten op Zweinstein. Volgens Hagrid is hij alleen gekozen voor die functie omdat hij de enige kandidaat was. Naast Verweer Tegen de Zwarte Kunsten, besluit hij ook een Duelleerclub op te richten voor de leerlingen. Hierbij gebruikt hij professor Sneep als zijn assistent.

Boek 2 tot heden
Geposte afbeelding
Wanneer Ginny is ontvoerd naar de Geheime Kamer, willen de andere docenten dat hij haar gaat terughalen omdat hij altijd zo'n grote mond heeft. Op dat moment probeert hij zijn koffers te pakken en ervandoor te gaan, maar wordt door Harry en Ron betrapt. Zij dwingen hem om de Geheime Kamer in te gaan, ook al beweert hij dat hij alle verhalen maar van anderen heeft afgepikt. Wanneer hij probeert Harry en Rons geheugen te wissen met Rons toverstok, raakt hij zichzelf en sindsdien is hij zijn geheugen kwijt en ligt hij in Sint Holisto's.

Hij verblijft daar op een gesloten afdeling op de Charles l’Atanzaal, waar patiënten liggen die langdurige behandeling behoeven, omdat ze permanente spreukschade hebben. Na een jaar of drie is hij zich al een stuk meer bewust van zichzelf dan toen hij net binnengebracht was.

Gilderoy Lockhart
Gilderoy is de naam van een Schotse rover die er goed uitzag, maar wegens zijn slechte daden werd opgehangen. Gilderoy Lockhart ziet er ook goed uit, hij wint niet voor niets telkens weer de prijs voor de charmantste glimlach. Maar hij is ook een soort rover, hij steelt verhalen van anderen en zegt dat hij het zelf heeft meegemaakt. Dat zijn dan waarschijnlijk zijn slechte daden. Hij is weliswaar niet opgehangen, maar verloor zijn geheugen.

Lockhart is een stad in Australië, die vlakbij Wagga Wagga ligt. En heel toevallig is dát nou de plek waar Lockhart beweert een weerwolf te hebben neergehaald.


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren