Spring naar inhoud
- - - - -

Helga Huffelpuf


Helga Huffelpuf
Helga Hufflepuff
Helga Huffelpuf was één van de oprichters van Zweinstein. Een beker van haar is één van de Gruzielementen van Voldemort. Ze leefde in de Middeleeuwen en was vooral bekend om haar voedsel-gerelateerde bezweringen. Veel van de recepten die traditioneel op Zweinstein worden geserveerd bij diverse vieringen, hebben hun oorsprong bij Helga.

Geposte afbeelding


Helga Hufflepuff
Helga komt van het Oud-Noorse heilagr dat 'heilig' of 'gezegend' betekent. Helga is ook afgeleid van het Germaanse heil. Het betekent 'gezond, geluk(brengend)'. De naam betekent dus 'de Gelukkige'.

Hufflepuff kan een samentrekking zijn van "I'll huff and I'll puff". Dit is de uitroep van de slechte wolf in de Drie Biggetjes. In het Nederlands betekent het: "Dan blaas ik maar en dan proest ik maar." Dit duidt dan op de Huffelpuffers, die bekend staan als harde werkers.


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren