Spring naar inhoud
- - - - -

Olympe Mallemour


Olympe Mallemour
Olympe Maxime
Madame Mallemour is het schoolhoofd van Beauxbatons.

Ze is een enorm grote vrouw, ze zou waarschijnlijk maar een paar centimeter schelen met Hagrid. Ze draagt glanzende zwarte schoenen met hoge hakken, die het formaat hebben van kindersleetjes. Ze heeft een knap gezicht en een olijfbruine huid, grote, zwarte, glanzende ogen en een vrij forse, kromme neus en lange zwarte wimpers.

Op de dag dat ze op Zweinstein aankwam, was haar haar naar achteren gekamd en vormde een glanzende knot in haar hals. Ze was van top tot teen in zwart satijn gehuld en schitterende opalen fonkelden om haar hals en aan haar dikke vingers.

Tijdens het kerstbal had ze haar gebruikelijke uniform van zwart satijn verruild voor een golvend gewaad van lavendelblauwe zijde.

Nadat Perkamentus had gevraagd of zij met Hagrid naar de reuzen wilde gaan, heeft ze thee gedronken met Hagrid en die heeft haar toen omgepraat.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren