Spring naar inhoud
- - - - -

Pomona Stronk


Pomona Stronk
Pomona Sprout
Deze mollige, kleine heks geeft Kruidenkunde in de Kassen op Zweinstein. Ook is zij Afdelingshoofd van Huffelpuf. Ze heeft een verstelde hoed op haar loshangende warrige grijze haar en meestal kleven er grote stukken modder aan haar gewaden. Bij het zien van haar nagels, zou tante Petunia subiet van haar stokje gaan. Ze heeft een erg opgewekt karakter. Pomona is jarig op 15 mei.

Minerva Anderlings schooltijd als student liep twee jaar samen met die van Pomona Stronk en de dames hadden samen een hele goede relatie, zowel toen als in hun latere carrièrejaren.

Professor Stronk draagt zorg voor alles op het gebied van Kruiden en Planten op Zweinstein. Zo heeft zij bijvoorbeeld de Beukwilg verbonden, nadat Harry en Ron er met de Vliegende Auto in zijn gestort. Drakendrollen zijn haar favoriete mestsoort.

Na de dood van Perkamentus, vertelt Anderling dat ze er niet van is overtuigd dat het volgende jaar, de school open moet gaan. Stronk weet zeker dat de school open moet blijven, dat zou Perkamentus volgens haar gewild hebben. Uiteindelijk besluit Anderling dat het schoolbestuur de uiteindelijke beslissing mag nemen.

Geposte afbeelding


Slag om Zweinstein
De professoren Banning, Stronk en Anderling brengen tijdens de Slag om Zweinstein groepjes strijders naar de drie hoogste torens - die van Ravenklauw en Griffoendor en de Astronomietoren. Daar hebben ze een goed overzicht en een uitstekende positie om spreuken af te vuren.

Geposte afbeelding
Professor Sprout
Pomona is de Romeinse godin van de boomvruchten1. Ze bezat een pomonal (heilig bos) op de weg naar Ostia (ongeveer 20 km van Rome). Haar eredienst werd verzorgd door de flamen Pomonalis wat wijst op een oude verering. Haar feestdagen waren waarschijnlijk fariae conceptivae (veranderlijke feestdagen), die afhankelijk waren van de stand van de boomvruchten.
Sprout is het Engelse woord voor spruit, een uitloper van een plant. Prof. Sprout heeft heel veel te maken met planten.


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren