Spring naar inhoud
- - - - -

Professor Kist


Professor Kist
Professor Binns
Professor Kist is een erg oud en verschrompeld spook dat les geeft in Geschiedenis van de Toverkunst op Zweinstein. Hij was erg oud toen hij in slaap was gevallen voor het vuur in de leraarskamer. Hij was gewoon opgestaan de volgende morgen om les te geven, en hij liet zijn lichaam achter in de stoel. Hij heeft een saaie, monotone stem en het is moeilijk om wakker te blijven tijdens zijn lessen.

Hij zweeft altijd een paar centimeter boven zijn stoel. Als hij onderbroken wordt tijdens het voorlezen van zijn aantekeningen, lijkt hij stomverbaasd te zijn dat hij zich in een lokaal vol mensen bevindt. Hij kent zijn leerlingen ook niet of nauwelijks. Zo noemt hij Harry Potter bijvoorbeeld ‘Peeters’.

Deze professor is een voorstander van feiten en heeft een hekel aan mythen en legendes.

Professor Binns
Bin betekent 'kist' in het Engels, wat alles te maken heeft met zijn leeftijd en verschijning.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren