Spring naar inhoud

Medewerkers van het Ministerie van Toverkunst
Employees at the Ministry for Magic


Welkom op het Ministerie van Toverkunst. Op deze pagina vind je een lijst van iedereen die werkzaam is op het Ministerie. Klik op de naam van degene in wie je geïnteresseerd bent, om meer over hem of haar te weten te komen.

Het Ministerie van Toverkunst is het Ministerie van de toverwereld. Het Ministerie is onderverdeeld in 7 Departementen, met elk hun eigen Hoofd. Ze wilden Perkamentus als Minister van Toverkunst, maar die verdomde het om Zweinstein te verlaten en daarom hebben ze dat baantje maar aan die oude Cornelis Droebel gegeven. Die bestookt Perkamentus iedere dag met uilen om raad te vragen.

Het Ministerie van Toverkunst probeert voornamelijk voor de Dreuzels geheim te houden dat er nog steeds overal heksen en tovenaars zijn. Anders zou iedereen magische oplossingen willen hebben voor zijn sores. De magische mensen willen liever met rust gelaten worden.

Sinds Voldemort terug is, doet het Ministerie er onder leiding van Minister Droebel, alles aan om Perkamentus in diskrediet te brengen en af te schilderen als iemand die onrust wil zaaien. Ook Harry proberen ze in een negatief daglicht te stellen. Tovenaars van het Ministerie stemmen Perkamentus weg als voorzitter van het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters en zijn baantje als Hoofdbewindwijzer van de Wikenweegschaar is afgepakt. Ook dreigen ze zijn Orde van Merlijn, Eerste Klas in te nemen.

Het Ministerie van Toverkunst wil steeds meer controle krijgen over Zweinstein. Dit begint al in boek 5, waar Professor Omber naar Zweinstein wordt gezonden. Zij brengt regelmatig rapport uit van de gang van zaken op de school, en wordt zelfs Hoog-Inquisiteur gemaakt, waardoor ze meer bevoegdheden krijgt en het Ministerie dus invloed heeft op Zweinstein.

Als ze er in het zesde boek echt niet meer omheen kunnen dat Voldemort terug is, komt er een nieuwe Minister van Toverkunst, Rufus Schobbejak. Ook krijgt Perkamentus zijn functie terug als Hoofdbewindwijzer van de Wikenweegschaar.

Zoals al gezegd, is Rufus Schobbejak de opvolger van Cornelis Droebel. Gezien de huidige situatie in de Toverwereld, heeft Schobbejak een aantal nieuwe afdelingen opgericht, zoals de Afdeling voor de Opsporing en Inbeslagneming van Vervalste Verdedigingsspreuken en Beveiligde Voorwerpen, waar Arthur Wemel nu hoofd van is. Er werken tien mensen onder hem.

Mensen die werkzaam zijn of waren op het Ministerie van Toverkunst
Albert Rigeur
Arnout
Artemisia Luchthuis
Arthur Wemel
Augustus Ravenwoud
Baldrik Schaveluin
Barend Kannewasser
Barsing
Barto Krenck Senior
Bejaard lid van het Comité
Berta Kriel
Bob Klare
Cornelis Droebel
Dirk Kramer
Donders
Dorothea Omber
Dugald McPhail
Eldritch Kannewasser
Elfrida Grons
Emilia Bonkel
Erik Marter
Evangeline Orpington
Gerrit Zwalp
Gustaaf Rinkelbom
Harry Potter
Hendrik Vendelier
Hermelien Griffel
Horus Windgoud
Lorcan McLaird
Ludo Bazuyn
Madame Elsdonk
Mafalda Russula
Max Knelbreuk
Milene Boterberg
Nobby Leach
Nymphadora Tops
Ongans
Ottaline Guichel
Peeters
Percy Wemel
Pius Dikkers
Placidus Pais
Povers
Roel Malkander
Romeo Wolkenveldt
Rufus Schobbejak
Unctuous Osbert
Vreedeling
Wakanda
Walter Vleeschhouwer
Wilco Draaisma
Wildeling
Willemse


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.