Spring naar inhoud




- - - - -

Placidus Pais


Placidus Pais
Broderick Bode




Hij was Verbloemist op het Departement van Mystificatie. Ook was hij aanwezig bij het WK Zwerkbal.

Hij ligt in zaal 49 van St. Holisto. Hij is totaal van slag en denkt dat hij een theepot is. Na enig verblijf in St. Holisto kan hij alweer behoorlijk praten, alleen weten de Helers nog niet in welke taal.

Met kerst werd hem anoniem een plant gestuurd en een kalender met de Hippogrief van de maand.

In St. Holisto kwam hij tragisch om het leven door een sluwe moord. Hij werd gewurgd door de Duivelsstrik die hem met kerst anoniem gestuurd was.

Ochtendprofeet
TRAGISCHE DOOD VAN AMBTENAAR
St. Holisto’s Hospitaal beloofde gisteravond een diepgaand onderzoek nadat Placidus Pais, 49, werkzaam op het Ministerie van Toverkunst, dood in bed werd aangetroffen. Hij was gewurgd door een potplant. De Helers die onmiddellijk werden gealarmeerd, konden de heer Pais helaas niet meer reanimeren. Enkele weken voor zijn dood was hij gewoond geraakt bij een ongeval op het Ministerie.

Heler Mirjam Struif, die ten tijde van het ongeval dienst had op de zaal waar de heer Pais lag, is hangende het onderzoek geschorst met behoud van salaris en was niet bereikbaar coor commentaar, maar een woordvoerder van het Hospitaal zei in een reactie:

‘Het Hospitaal hanteert strikte richtlijnen met betrekking tot de decoraties die zijn toegestaan op de zalen, maar blijkbaar heeft Heler Struif, in de kerstdrukte, de gevaren van de plant op het nachtkastje van de heer Pais over het hoofd gezien. Omdat zijn spraakvermogen en mobiliteit langzaam verbeterden, moedigde Heler Struif de heef Pais aan om zelf voor de plant te zorgen, zonder te weten dat het hier geen onschuldige Fladderbloem betrof, maar een Duivelsstrik, die de nog zwakke heer Pais onmiddellijk wurgde toen hij hem aanraakte.

Het St. Holisto weet nog niet hoe de plant op de zaal terecht is gekomen en verzoekt iedere heks of tovenaar die informatie heeft zich te melden.’


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren