Spring naar inhoud
- - - - -

Wilco Draaisma


Wilco Draaisma
Wilkie Twycross
Draaisma is een medewerker van het Ministerie van Toverkunst, die de leerlingen van Zweinstein in Harry's zesde schooljaar Verschijnselles geeft.

Het is een kleine tovenaar. Hij is merkwaardig kleurloos, met transparante wimpers en dun, pluizig haar. Hij lijkt helemaal erg ijl, alsof één windvlaagje hem omver zou kunnen blazen.

Hij brengt de leerlingen van Zweinstein de 3 B's bij die nodig zijn bij het Verschijnselen, maar omdat het de leerlingen nog niet echt wil lukken, hebben ze hier weinig vertrouwen in en bedenken allemaal bijnamen voor Draaisma, waarvan de netste nog wel Bubbelbrein en Brabbelkop zijn.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren