Spring naar inhoud
- - - - -

Dedalus Diggel


Dedalus Diggel
Dedalus Diggle
Deze klein tovenaar “zonder veel hersenen” zoals Anderling het zegt, is lid van de Orde van de Feniks en was dat vroeger ook al. Hij heeft op de dag dat Voldemort zijn krachten verloor vallende sterren in de lucht getoverd in Kent. Hij heeft eens gebogen naar Harry in een winkel. Hij was in de Lekke Ketel op de dag de Harry er met Hagrid was op zijn 11de verjaardag. Soms draagt Dedalus een hoge hoed.

Dedalus heeft een piepende stem. Harry wordt pas echt aan hem voorgesteld, wanneer Dedalus als lid van de Voorhoede meegaat om Harry bij de Duffelingen weg te halen.

Dedalus is één van de gasten op de trouwerij van Bill en Fleur. Wanneer de Dooddoeners hier binnenvallen om het feest te verstoren, steken andere Dooddoeners tegelijkertijd Dedalus' huis in brand.

Dedalus Diggle
Dedalus is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van de uit de oudheid komende Daedalus, een kunstvaardige die uit jaloezie een leerling doodde, wanneer hij als bouwmeester het labyrint op Kreta voor koning minos bouwde. Hij hielp Theseus eruit te komen en werd zelf gevangen gezet. Maar hij ontvluchtte met zijn zoon Icarus door middel van zelfgemaakte vleugels.

Misschien dat Dedalus Diggle wel een uitvinding heeft gedaan en daarmee iemand gered heeft, waardoor hij waardig genoeg werd bevonden om bij de orde te mogen. Dat zou ook gelijk en verklaring kunnen zijn van zijn achternaam. Diggle zou afgeleid kunnen zijn van Dignus, dat waard of waardig betekent.


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren