Spring naar inhoud
- - - - -

Engelbert Dop


Engelbert Dop
Elphias Doge
Algemeen
Engelbert is lid van de Orde van de Feniks en was dat vroeger ook al. Harry komt voor het eerst met hem in aanraking, wanneer Engelbert meegaat als lid van de Voorhoede om Harry bij de Duffelingen weg te halen.

Uiterlijk
Hij heeft een wilde, zilvergrijs tot witte haardos en een amechtige stem. Vroeger droeg hij een stom hoedje.

Bijnaam
Door Rita Pulpers wordt hij ook wel Engelbert "Dwaallicht" Dop genoemd.

Engelbert Dop en Albus Perkamentus
Engelbert is een oude schoolvriend van Albus Perkamentus. Ze ontmoetten elkaar op hun eerste schooldag en zelfs na de dood van Perkamentus, wil Engelbert geen kwaad woord over hem horen. Hij heeft zelf een necrologie over Perkamentus geschreven in de Ochtendprofeet.

Voor het begin van zijn eerste schooljaar, had Engelbert Drakenpest opgelopen maar toen hij naar school ging was de besmettelijke fase alweer voorbij.

Nadat hij afstudeerde, zou Engelbert samen met Albus Perkamentus een wereldreis maken maar omdat Albus' moeder stierf en Albus voor zijn broer en zusje moest zorgen, maakte Engelbert deze reis alleen. Hij bezocht onder andere Griekenland en Egypte.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren