Spring naar inhoud
- - - - -

Levenius Lorrebos


Levenius Lorrebos
Mundungus Fletcher
Algemeen
Levenius Lorrebos is een tovenaar die eens een vervloeking probeerde uit te spreken over Arthur Wemel, toen hij even niet keek.

Uiterlijk
Levenius is een gedrongen, ongeschoren man in een rafelige overjas. Hij heeft kromme beentjes, lang, warrig, rossig haar met klitten, wat vaak voor zijn ogen hangt en bloeddoorlopen ogen met dikke wallen eronder, zodat hij op een droevige spaniel lijkt. Hij heeft een Onzichtbaarheidsmantel en als hij Verschijnselt en Verdwijnselt, hoor je een keiharde knal. Er hangt altijd een penetrante geur van sterke drank en tabak om hem heen.

Omdat de reserve Onzichtbaarheidsmantel van Dolleman kwijt was geraakt, verkleedde Lorrebos zich regelmatig als heks. Hij mag al twintig jaar niet meer in de Zwijnskop komen, maar met deze vermomming lukt het hem toch.

Koosnaampjes
Als afkorting wordt hij ook vaak gewoon "Lor" genoemd. Hij maakt vaak een nogal dronken indruk. In een van zijn zakken heeft hij een groezelige zwarte pijp. Mevrouw Vaals spreekt hij gewoonlijk aan met 'Vaalsje'.

Illegale handel
Lorrebos heeft erg veel contacten binnen het criminele circuit, en is daardoor vrij handig voor de Orde. Zelf handelt hij ook in gestolen goederen. Zo weet hij Fred en George bijvoorbeeld Zaden van Langdradig Weekblad te verkopen, een ingrediënt dat zij nodig hebben voor hun Spijbelsmuldozen, en wat betiteld staat als Gevoelige Handelswaar, Klasse C. Ook doet hij zaken met de barman van de Zwijnskop.

Als Sirius is overleden, steelt Levenius spullen uit het Grimboudplein om ze te verkopen. Harry komt hierachter en vliegt hem naar zijn keel. Levenius weet echt te ontsnappen maar schrok wel van deze aanval.

De Tweewegspiegel van Sirius, heeft Levenius verpatst aan Desiderius Perkamentus.

Boek 4
Na het WK Zwerkbal had hij een claim ingediend voor een twaalfkamertent met bubbelbad. Maar er werd niet op gereageerd, omdat Arthur Wemel wist dat hij onder een oude mantel op vier stokjes sliep.

Boek 5
Als Harry 15 is, komt hij erachter dat Levenius lid is van de Orde van de Feniks. Wanneer hij Harry eigenlijk in de gaten moet houden, moet hij zogenaamd iemand spreken over een lading gestolen ketels en op dat moment worden Harry en Dirk aangevallen door Dementors. Mevrouw Vaals, die ook voor de Orde werkt en Harry na die tijd kon opvangen, is woedend op hem.

Boek 6
In het zesde boek wordt Levenius Lorrebos opgepakt en naar Azkaban gestuurd. Tijdens een poging tot inbraak had hij zich voorgedaan als Necroot.

Boek 7
Wanneer Voldemort verschijnt op het moment dat Levenius, samen met andere Ordeleden, Harry vanuit de Ligusterlaan escorteert, Verdwijnselt hij uit angst. Later in het boek komt Harry erachter dat Levenius een groot aantal spullen uit het oude huis van Sirius heeft verpatst, waaronder het Medaillon van Zwadderich. Hij zou bijna een boete krijgen van Omber voor het illegaal handelen in magische voorwerpen, maar zij vond het medaillon mooi en in ruil daarvoor heeft ze Lorrebos laten gaan.

Herinneringen van Sneep
Na Sneeps dood, gaat Harry naar de kamer van het schoolhoofd en giet de herinneringen van Sneep in de Hersenpan. Herinnering zestien vindt plaats na de dood van Perkamentus. Sneep krijgt instructies van Perkamentus' portret. Hij vertelt Sneep, dat Sneep aan Volemort de juiste datum van Harry's vertrek bij zijn familie moet doorgeven, zodat Voldemort niet achterdochtig wordt en dat hij moet zorgen voor nep-Harry's om de veiligheid van de echte te garanderen. Hij raadt hem aan om dit te doen door een Waanzichtspreuk over Levenius Lorrebos uit te spreken. Als Sneep gedwongen wordt aan de achtervolging deel te nemen, moet hij van Perkamentus zijn rol met overgave spelen, zodat hij zo lang mogelijk in een goed blaadje blijft staan bij Voldemort. Perkamentus wil niet dat Zweinstein anders wordt overgeleverd aan de genade van de Kragges.

In herinnering zeventien zit Sneep tegenover Levenius in een onbekende herberg terwijl Sneep een Waanzichtspreuk over hem gebruikt en hem opdracht geeft om met het idee van de nep-Harry's te komen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren