Spring naar inhoud
- - - - -

Severijn Zonderland


Severijn Zonderland
Sturgis Podmore
Zonderland is lid van de Orde van de Feniks en was dat vroeger ook al. Harry komt voor het eerst met hem in aanraking, wanneer Severijn meegaat als lid van de Voorhoede om Harry bij de Duffelingen weg te halen.

Hij heeft een vierkante kaak en dik, stroblond haar.

Als Harry in zijn vijfde schooljaar zit, ziet hij het volgende artikel in de Ochtendprofeet over Severijn:

INSLUIPER OP MINISTERIE
Severijn Zonderland, 38, Rozenhof 2, Zuid-Londen, is voor de Wikenweegschaar verschenen op beschuldiging van insluiping en poging tot diefstal in het Ministerie van Toverkunst. Zonderland werd op 31 augustus gearresteerd door bewakingstovenaar Erik Marter, die de verdachte betrapte toen hij om één uur 's nachts een streng beveiligde deur trachtte te forceren. Zonderland, die zich beriep op zijn zwijgrecht, werd op beide punten schuldig bevonden en tot zes maanden Azkaban veroordeeld.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren