Spring naar inhoud

Spoken en Geesten
Ghosts


In de toverwereld, bestaan er naast de tovenaars, ook nog spoken en geesten. Niet alleen binnen Zweinstein, maar overal in de magische wereld vind je hun. Op deze pagina vind je een lijst van alle spoken en geesten die in de Harry Potter boeken worden genoemd. Klik op de naam van de geest of het spook van wie je graag meer wil weten.

Een tovenaar blijft na zijn dood alleen als geest ronddolen op de aarde, als hij nog iets in orde moet maken, en dat in zijn leven dus niet goed heeft kunnen doen.

Spoken en geesten binnen Zweinstein
De Bloederige Baron
De Dikke Monnik
De Grijze Dame
Foppe
Haast Onthoofde Henk
Helena Ravenklauw
Jammerende Jenny
Professor Kist


Spoken en geesten buiten Zweinstein
Dikke Geest
Geest op Zolder (bij de Wemels)
Kameleongeest
Klopgeest
In lompen gehulde man met ketenen
Parcifal Zonderling-Zonderland
Ridder met pijl in zijn voorhoofd
Weeklagende Weduwe


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.