Spring naar inhoud
- - - - -

De Schelp


De Schelp
Shell CottageAlgemeen
Het huis van Bill en Fleur Wemel heet "De Schelp". Het ligt een eindje buiten Vonkeveen, vlakbij de zee en is niet erg groot. Het staat op een klif met uitzicht op zee, en de witgeschilderde muren zijn ingelegd met schelpen. Er staat een muurtje tussen de tuin en de klif. Achter het huis ligt een grasveld. Bill is de Geheimhouder van het huis.

Begane grond
Een kleine hal komt uit in een leuke, lichte woonkamer. Er ligt vloerbedekking in de woonkamer en er is een open haard.

De gootsteen in het keukentje staat bij een raam dat uitkijkt op zee.

Bovenverdieping
Een steile trap leidt naar een kleine overloop waar drie deuren op uitkomen. Achter één van die deuren ligt de slaapkamer van Bill en Fleur, die ook uitkijkt op zee. Uiteraard staat er een bed in, en ook een kaptafel met stoel.

De deur aan de andere kant van de overloop, leidt naar een kamer met twee bedden en een raam, dat uitkijkt op de tuin aan de rand van de klif, en het graf van Dobby.

De kleinste van de drie slaapkamers heeft rode katoenen gordijnen en een schoorsteenmantel. Het is niet veel groter dan een flinke kast en er staat een lage stoel in.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren