Spring naar inhoud
- - - - -

Weverseind


Weverseind
Spinner's End
In een wijk van met keitjes geplaveide straten en lange rijen vervallen bakstenen huizen, vind je de straat Weverseind. Een torenhoge fabrieksschoorsteen rijst als een reusachtige, vermanende vingers boven de straat uit. De ramen van de huizen in deze straat zijn vaak kapot of dichtgespijkerd. Helemaal achter in de straat, op de hoek, woont Severus Sneep. Voor de ramen op de benedenverdieping hangen gordijnen.

Als je door de voordeur gaat, stap je vanaf de straat meteen in een piepklein woonkamertje, dat de sfeer heeft van een donkere cel in een gesticht. De muren gaan helemaal schuil achter boeken die voor het grootste deel in oud zwart of bruin leer gebonden zijn; een versleten bank, een oude fauteuil en een gammele tafel staan in het vage licht van de kaarsenkroon aan het plafond. Het huis maakt een verwaarloosde indruk, alsof het meestal niet bewoond wordt.

Sneep houdt Peter Pippeling hier ook schuil. Achter de boekenwand, zit een verborgen deur die leidt naar een smalle trap, waarachter Wormstaarts kamer ligt.

In de woonkamer zit nog een geheime deur, waar vandaan Wormstaart glazen en Elfenwijn haalt.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren