Spring naar inhoud
- - - - -

Krijsende Krot


Het Krijsende Krot
The Shrieking Shack
Het Krijsende Krot staat in Zweinsveld, of eigenlijk een eindje buiten het dorp. Zelfs overdag ziet het er griezelig uit, met zijn dichtgespijkerde ramen en verwilderde, sombere tuin. De ingangen zijn hermetisch afgesloten en zelfs de spoken van Zweinstein willen er niet in de buurt komen.

Het Krijsende Krot is te bereiken via de geheime gang die onder de Beukwilg doorloopt. Als je aan het einde bent van deze gang, kom je in een rommelige en stoffige kamer. Het behang hangt in flarden van de muren, de vloer zit onder de vlekken en elk stukje meubilair is beschadigd, alsof iemand de boel kort en klein heeft geslagen. De ramen zijn allemaal dichtgespijkerd. Ook staat er een houten stoel waar een paar grote happen uit zijn en een poot finaal van is afgerukt.

Aan de rechterkant is een deur, die naar een donker halletje leidt. In de hal, loopt een gammele trap naar boven. Alles zit dik onder het stof.

Bovenaan, kom je op een donkere overloop. Achter een deur, bevindt zich nog een kamer met een schitterend hemelbed met stoffige gordijnen.

Remus Lupos gebruikte deze plek om naartoe te gaan als hij veranderde in een weerwolf, toen hij nog als leerling op Zweinstein zat. Het huis is zelfs speciaal om deze reden gebouwd. Omdat Lupos huilde als een wolf en alles kapot maakte als hij getransformeerd was, dachten de dorpelingen dat het in dit huis spookte.

Tijdens de slag om Zweinstein, houdt Voldemort zich schuil in het Krijsende Krot. Hij heeft, ter bescherming van Nagini, een betoverde ruimte voor haar geschapen: een glinsterende, transparante bol die het midden houdt tussen een kooi en een vivarium.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren