Spring naar inhoud
- - - - -

Zacharinus’ Zoetwarenhuis


Zacharinus' Zoetwarenhuis
Honeydukes Sweetshop
In deze winkel kan je allemaal toversnoep kopen. Ze hebben onder andere Chocokikkers, bonbons met crèmevulling, Mintkikkers, Karamelkevers, Dropslakken en Suikerveren Deluxe. De eigenaars wonen boven de winkel. De winkel ruikt naar toffee. Vanuit de kelder van deze winkel, loopt ook een Geheime Gang naar Zweinstein. Deze gang komt uit onder het standbeeld van de eenogige heks op de derde verdieping.

Ambrosius Flier is van Zacharinus.

Geposte afbeelding

De winkel staat vol met schappen met het heerlijkste snoepgoed dat je je kan bedenken. Roomwitte brokken noga, glanzende, vierkante blokken roze kokosijs, dikke honingkleurige toffees en honderden verschillende soorten chocola, in keurige rijen; er staat een grote ton met Smekkies in Alle Smaken en ook een met Ballonbruisballen, de wijnballen waarvan je gaat zweven. Aan de andere kant van de zaak is het snoep met speciale eigenschappen uitgestald - Slobbers Beste Bubbelgum, eigenaardige, splinterachtige Flossende Flintmints, piepkleine zwarte Peperduiveltjes, IJsmuizen, munttoffees in de vorm van padden, broze ganzenveren van gesponnen suiker en Knalbonbons.

In de verste hoek van de zaak staat een bord met het opschrift Bijzondere Smaken. Hier vind je onder andere lolly's met bloedsmaak en Kakkerlak Krunchies.
_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren