Spring naar inhoud
- - - - -

Zwijnskop


Zwijnskop
The Hog's Head
Dit is de tweede kroeg van het dorp Zweinsveld. Deze kroeg ligt niet aan de dorpsstraat, maar aan een zijstraat daarvan. Het is een beetje een louche tent. Je komt een hoop rare lui tegen in deze kroeg en het is er min of meer de gewoonte om je gezicht verborgen te houden. Normaal gesproken komen er geen leerlingen, maar volgens de schoolreglementen is het voor leerlingen niet verboden om in de Zwijnskop te komen.

De barman van de Zwijnskop is Desiderius Perkamentus, een knorrige oude man met lang grijs haar en een grijze baard. Hij is lang en mager en bovendien ook nog de broer van Albus Perkamentus.

Boven de deur hangt een gehavend houten bord aan een roestige stang, waarop de afgehakte kop van een everzwijn is afgebeeld, bloedend op een witte doek.

Het is een totaal andere kroeg dan de Drie Bezemstelen, die met zijn grote glanzende bas altijd even schoon en gastvrij lijkt.

Het interieur van de Zwijnskop bestaat uit één kleine, bedompte en uitermate groezelige ruimte en er hangt een penetrante geur, die aan geiten doet denken. De erkerramen zitten zo dik onder het vuil dat er maar heel weinig daglicht naar binnen dringt; vandaar dat het vertrek verlicht wordt door kaarsstompjes die op de ruwhouten tafels zijn neergezet.

De vloer schijnt op het eerste gezicht uit aangestampte aarde te bestaan, maar in werkelijkheid is het een gewone stenen vloer met daarop een aangekoekte laag vuil van eeuwen. Alles in de kroeg is stoffig.

Achter de bar is een achterkamertje. Er is een stokoude houten kassa, waarvan de la automatisch open gaat.

Vanuit de groezelige, met zaagsel bestrooide gelagkamer leidt een deur achter de bar naar een gammele houten trap. Bovenaan die trap, kom je uit in een zitkamer met een versleten vloerkleed en een kleine open haard. Boven de schoorsteenmantel hangt een olieverfschilderij van Ariana Perkamentus. Het is het enige schilderij in de kamer, er zijn zelfs geen andere foto's. Op de Schoorsteenmantel, staat de Tweewegspiegel. Een raam, voorzien van gordijnen, kijkt uit op de straat eronder. In de zitkamer staat tussen de stoelen minstens één gammele stoel en er zijn lampen.

Achter het schilderij van Ariana is een geheime gang verborgen, die uitkomt in de Kamer van Hoge Nood op Zweinstein. Vanuit de Zwijnskop gezien, bevindt zich achter het portret een afgesleten stenen trap. De tunnel ziet eruit alsof hij al jaren bestaat. Koperen lampen hangen aan de wanden en de lemen vloer is hard en glad. Na een tijdje lopen, kom je bij een bocht, waarachter een stukje verderop een tweede korte trap loopt naar net zo'n deur als die achter het portret van Ariana. Deze deur komt uit in de Kamer van Hoge Nood.

De deur beneden bevat grendels.

Een boterbiertje kost hier twee Sikkels. Leerlingen kunnen in de Zwijnskop waarschijnlijk alles bestellen wat ze willen, omdat het de barman waarschijnlijk niks kan schelen wat hij ze inschenkt.

Hagrid heeft Norbert hier gekocht van een vreemde man in een mantel, die later Krinkel/Voldemort bleek te zijn.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren