Spring naar inhoud
- - - - -

Wemels Wonderbaarlijke Pyropaketten


Wemels Wonderbaarlijke Pyropaketten
Weasley's Wildfire Whiz-bangs
In Harry’s vijfde jaar hadden Fred & George een heleboel verschillende soorten nieuw tovenaarsvuurwerk uitgevonden:
- Draken die uit groene en gouden vonken bestaan, knallend en vuurspuwend;
- Felroze vuurraderen van anderhalve meter doorsnee die als levensgevaarlijke vliegende schotels in het rond suizen;
- Vuurpijlen met lange, fonkelende zilveren staarten;
- Sterretjes die vieze woorden in de lucht schrijven;
- Rotjes met het geluid van exploderende landmijnen;
- Onheilspellend rokende paarse vleermuizen;
- Fonkelend, gevleugelde roze en zilveren biggetjes

In plaats van na verloop van tijd uit te gaan, op te branden of sissend te doven, winnen deze pyrotechnische wonderen juist aan kracht.
Als je probeert het vuurwerk te verlammen, stopt het niet midden in de lucht, maar knalt het met een enorm geweld uit elkaar.
Als je het vuurwerk probeert te laten verdwijnen met een Verdwijnspreuk, vermenigvuldigt het zich iedere keer tienvoudig.

Er zijn verschillende pakketten van dit vuurwerk te verkrijgen. Je hebt o.a. de Boembox voor Beginners, die vijf Galjoenen kost en de Exploffers Deluxe van twintig Galjoenen.

In Harry’s vijfde jaar toen professor Omber professor Perkamentus had vervangen als schoolhoofd, maakte Fred en George een zooitje van de school om professor Omber te stangen. Dat lukte heel goed. Professor Omber was totaal van slag en buiten zinnen.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren