Spring naar inhoud
- - - - -

Steen van Wederkeer


Steen van Wederkeer
Resurrection Stone
De Steen van Wederkeer is één van de Relieken van de Dood. De Relieken van de Dood zijn magische voorwerpen die voorkomen in "Het Verhaal van de Drie Gebroeders", een verhaal dat is te lezen in het tovenaarssprookjesboek "De Vertelsels van Baker de Bard". Omdat het een sprookjesboek is, hebben veel tovenaars lange tijd gedacht dat deze Relieken ook slechts verzinsels waren. Toch is er altijd een klein clubje "gelovers" geweest dat op zoek was naar de Relieken van de Dood.

De Relieken van de Dood zijn de volgende drie voorwerpen:
1. De Zegevlier - Een toverstok, machtiger dan alle andere.
2. De Steen van Wederkeer - Een steen waarmee mensen uit de dood teruggehaald kunnen worden.
3. De Mantel van Onzichtbaarheid - Een Onzichtbaarheidsmantel die zijn kracht nooit verliest.

Bovenaan deze pagina, zie je een icoon staan. Dat icoon is het teken van de Relieken van de dood. De verticale lijn stelt de Zegevlier voor, de cirkel staat symbool voor de Steen van Wederkeer en de driehoek eromheen is de Onzichtbaarheidsmantel die het geheel bedekt.

Geposte afbeelding
De Steen van Wederkeer is later verwerkt in de ring van Zalazar Zwadderich.

De Relieken van de Dood bestaan echt en zowel Harry als Voldemort jaagt hier in het laatste boek achteraan.

Perkamentus laat aan Harry de allereerste Snaai na die hij ooit heeft gevangen, of liever gezegd: Bijna ingeslikt. In deze Snaai heeft Perkamentus de Steen van Wederkeer verborgen. De steen is op dat moment opengespleten langs de verticale lijn die de Zegevlier voorstelt. De driehoek en cirkel die de mantel en steen symboliseren zijn nog herkenbaar.

De toekomst van de Relieken van de Dood
In cryptische omschrijvingen, vertelt Harry na de dood van Voldemort aan het portret van Perkamentus, dat de Steen van Wederkeer in het Verboden Bos is achtergebleven, waar niemand iets van weet en dat hij de Mantel van Onzichtbaarheid in zijn bezit houdt. Tot slot zegt hij dat hij de Zegevlier niet wil hebben, en met de Zegevlier repareert hij zijn eigen toverstok, die weer heel wordt. "Ik leg de Zegevlier terug op de plaats waar hij vandaan kwam", vervolgt hij en Perkamentus kijkt hem met enorm veel genegenheid en bewondering aan. Als Harry een natuurlijke dood sterft, wordt de macht van de toverstok overwonnen en dat zal het einde zijn van de Zegevlier.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren