Spring naar inhoud
- - - - -

Uitsteker


Uitsteker
Put-Outer
Voorwerp dat op een zilveren aansteker lijkt en bedoeld is om lichten mee te doven. Met een klik op de knop, kunnen lichten worden gedoofd en weer aangezet. Perkamentus heeft er één naar eigen ontwerp. Na zijn sterven laat hij deze na aan Ron.

Met de Uitsteker kun je niet alleen lichten doven, maar het helpt je ook om dingen te vinden waarnaar je op zoek bent. Ron komt hier achter als hij Hermelien en Harry zoekt, nadat hij met ruzie bij ze weg is gegaan. Uit de Uitsteker komt een blauwe lichtbol, die in zijn borst zweeft en vanaf dat moment weet hij waar hij naartoe moet Verdwijnselen om Harry en Hermelien te vinden.

Het licht dat in de Uitsteker zit opgeslagen, kun je er op elk moment weer lichtbollen uit laten komen. Als ze niet naar hun oorspronkelijke lichtbronnen terug kunnen keren, blijven ze zweven.

_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden, De Vertelsels van Baker de Bard en van Pottermore. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.
  • 0


0 Commentaren