Spring naar inhoud

Schilderijen en Portretten
Paintings and Portraits


Welkom in de Portrettenhal. In de boeken van Harry Potter, vind je overal schilderijen en portretten, met name op Zweinstein. In dit gedeelte van de Encyclopedie, vind je alle schilderijen en portretten die genoemd worden. Klik op het schilderij waar je meer over wil weten, om er meer informatie over te krijgen.

De gangen van Zweinstein hangen vol met portretten. De mensen op de portretten in de Toverwereld, leven echt en houden je constant in de gaten. Als de personen op de schilderijen teveel drinken, kunnen ze, net als gewone mensen, ook dronken worden. Er zijn ook schilderijen waar andere dingen dan mensen op worden afgebeeld.

Schilderijen en Portretten in de Harry Potter boeken
Albus Perkamentus
Alonzo Grauwsluier
Ariana Perkamentus
Armando Wafelaar
Beatrijs
De Dikke Dame
Dina Deuvekater
Everhard
Fanielje
Firminus Nigellus Zwarts
Heer Palagon
Moeder van Sirius
Onbekend ex-Schoolhoofd van Zweinstein
Portret in de Kamer van de Dreuzelminister
Schilderij van de Zeemeermin
Schilderij van Dobby
Schilderij van dronken Monniken
Schilderij van een Fruitschaal
Schilderij van een heks in de wei
Schilderij van een Woeste Wolfshond
Schilderij van twee kaartspelende Tovenaars


_______________________________________________________________________________________
De citaten en onderdelen van deze tekst zijn afkomstig uit één of meerdere van de volgende boeken: Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer, Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, Harry Potter en de Vuurbeker, Harry Potter en de Orde van de Feniks, Harry Potter en de Halfbloed Prins, Harry Potter en de Relieken van de Dood, Zwerkbal door de Eeuwen Heen, Fabeldieren en Waar ze te Vinden en De Vertelsels van Baker de Bard. Van al deze boeken rust het copyright bij Uitgeverij de Harmonie en Warner Brothers. De boeken zijn geschreven door J.K. Rowling.