Jump to content
Wizardzone - Harry Potter Community
Sign in to follow this  
ThaMartin

Regels Klieder & Vlek

Recommended Posts

Natuurlijk gelden in dit gedeelte van Wizardzone ook de algemene regels], maar er zijn nog een paar aanvullingen en afwijkende regeltjes.

1. Spam
Als je een reactie geeft zorg dan dat het inhoud heeft. Alleen zeggen dat je een verhaal goed vindt, telt niet als volledige reactie. Vertel wat je goed vind, of waarom, of geef tips! Als je een spam bericht plaatst kun je een strafpunt of waarschuwing verwachten.

2. Reacties vragen
Vraag niet om reacties in je verhaal. Als leden je verhaal leuk vinden, reageren ze echt wel, je hoeft ze niet te smeken.

3. Blijf aardig
Ook als je een verhaal niet leuk vindt, kun je dat rustig zeggen, maar doe dat wel op een nette manier. Geef je redenen, want gewoon zeggen dat je het niet leuk vindt, helpt niemand verder. Misschien kun je zelfs tips geven om het verhaal te verbeteren?

4. Schrijf zelf
[b]Het stelen van een verhaal, of het kopiëren van stukken uit een verhaal dat niet van jezelf is, is niet toegestaan. Zorg dat je verhaal origineel is! Als we een gestolen verhaal opmerken dan wordt het verhaal meteen gesloten. De "schrijver" van het verhaal krijgt een grote waarschuwing, strafpunten en soms zelfs een ban.[/b]

Als je een verhaal van iemand anders zo goed vindt dat je het ook op WizardZone wilt plaatsen, vraag dan toestemming aan de originele schrijver/-ster en post die toestemming in je topic of stuur hem door naar één van de fanfictie mods. Zet er ook de link naar het originele verhaal bij, zodat het voor iedereen duidelijk is, dat je het niet zelf hebt geschreven. Dit geldt natuurlijk ook voor vertaalde verhalen.

5. Fanfic codes
In de ondertitel van je verhaal, of eventueel bovenaan de eerste post, vermeld je de fanfic codes. Meer informatie daarover kun je in [url=http://www.wizardzone.nl/forums/index.php?/topic/47-fanfic-codes/]dit topic[/url] vinden.

6. Dubbelposten
Hoewel op de rest van Wizardzone dubbelposten niet is toegestaan, mag dat in Klieder & Vlek wel, maar dan alleen om twee stukken van je verhaal van elkaar te scheiden. Het je een nieuw stuk geschreven en heeft er nog niemand gereageerd, dan mag je dus gewoon onder je vorige post het nieuwe stuk van je verhaal posten.
Leden die reageren worden nog steeds vriendelijk verzocht om de edit-knop te gebruiken als ze iets aan een eerder bericht toe willen voegen.

7. Postlengte
Hoewel het af en toe misschien moeilijk is om lange stukken te verzinnen, hebben we toch een minimum postlengte van 10 (volle) regels afgesproken. Laat je inspiratie je in de steek, wacht dan gewoon tot je iets meer verzonnen hebt.

8. Romantiek
Omdat in het openbare gedeelte van Klieder & Vlek ook de jongere lezers kunnen komen, hebben we besloten dat de stelletjes niet verder mogen gaan dan zoenen. Voor verhalen die verder gaan dan dat, is er de Zweinskop. Om daar toegang toe te krijgen, moet je 15+ member zijn. Om 15+ member te worden, moet je minimaal 15 jaar zijn en dat ‘bewijzen’ door een foto of scan van je identiteitsbewijs of iets anders waar je leeftijd uit blijkt naar mij te mailen. Natuurlijk mag je gegevens zoals je woonplaats en achternaam zwart maken, daar hebben wij tenslotte niks mee te maken, het gaat puur om je leeftijd.

9. Toegestane stelletjes
Hoewel natuurlijk niet iedereen even dol is op dezelfde stelletjes en het ook erg saai zou worden als iedereen over (bijvoorbeeld) Lily en James zou schrijven, zijn er toch een aantal beperkingen. Relaties tussen een volwassene en een minderjarige zijn niet toegestaan. Het jongste karakter moet dus minimaal 18 jaar oud zijn. Natuurlijk mag je wel twee scholieren aan elkaar koppelen, zolang die beiden onder de 18 zijn.
Ook een relatie tussen een leraar en een leerling is niet toegestaan, ook niet als die leerling in het 7e jaar zit en dus al 18 jaar is. Als je (bijvoorbeeld) Sneep en Hermelien aan elkaar wilt koppelen, dan zul je toch echt moeten wachten tot Hermelien van school af is, voordat er echt iets gebeurd. Dat betekent natuurlijk niet dat ze niet stiekem over haar leraar mag fantaseren, maar daar houdt het dan ook wel mee op.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Misschien een stomme vraag, maar zou je ook twee verhalen tegelijkertijd mogen schrijven? Ik ben namelijk naast 'De Weg naar de Vrede' een ander verhaal aan het schrijven en zou dat ook graag posten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja hoor, geen probleem!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks, Martin! Ik zal binnenkort beginnen te posten. Ik zal het wederom in de Zwijnskop zetten, hoewel het - net als m'n andere schrijfsel - op het randje is: wel/niet Zwijnskop? Dus ik hou de veiligheidsmarge aan. :knuf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...