Spring naar inhoud
Anadria

Geregistreerd: 14 May 2011
Offline Laatst actief: 28 Nov 2019 19:07
Today, my books containing the blogs I wrote while I was in London have arrived. So finally, my collection of the best 235 days of my life is complete. Days I spent in Moscow, i... Geüpdatet 27 Jan · 0 Commetaren
*****

Over mij

Ik ben dus Anadria, ook wel bekend als Sacha. Ik ben 20 jaar en woon in het kleine Belgiëlandje.

Ik studeer nog: Toegepaste Taalkunde Nederlands-Engels-Russisch. Ik wil vertaler-tolk worden.

Ik ben in het najaar van 2010 drie maanden in Moskou geweest en ik ben sindsdien helemaal dol op die stad en op Rusland zelf. Rusland is een geweldig land en Russen zijn geweldige mensen. Ik wil zo snel mogelijk teruggaan en ben al aan het sparen om deze zomer naar Sint-Petersburg te reizen.

Buiten mijn studie zelf, heb ik nog een aantal andere hobby's. Ja, over het algemeen beschouw ik mijn studie als hobby, omdat ik gewoon graag met talen bezig ben en het leuk vind om in m'n vrije tijd dingen te vertalen. Meteen ook de reden waarom ik me hier heb aangeboden als vertaler.

Dus, mijn andere hobby's. Eerst en vooral speel ik drums. Ik ben daarmee begonnen toen ik tien jaar was (of toch rond die tijd) en nu, zoveel jaar later speel ik nog steeds supergraag drums. Ik speel ook in de plaatselijke harmonie, wat elke week weer heel gezellig is. Maar ik zou graag ook in een band spelen ofzo ^^
Mijn favoriete drummer is natuurlijk de grote Phil Collins! Ik vind het bijzonder jammer dat ik hem nooit live aan het werk heb kunnen zien. Helaas ben ik daar net iets te jong voor en was ik bij zijn laatste concerten nog net iets te jong om nog mee te gaan =(

Verder schrijf ik ook graag verhalen. Ik schrijf al verhalen van kleins af en het is dan ook wel een droom om ooit echt iets uit te laten geven, maar daar zit geen haast bij. Ik schrijf vooral in het fantasy-genre en over vampiers, twee dingen waar ik dol op ben.

Logischerwijs lees ik dus ook graag boeken. Ik heb echt al honderden boeken verslonden, sommige boeken al tientallen keren opnieuw gelezen en bijna allemaal in het fantasygenre en/of met vampiers. Soms een tegelijkertijd, soms tien... Als ik maar kan lezen, ben ik al lang tevreden.
Tegenwoordig ben ik ook grote fan van de Russische, klassieke schrijvers als Tolstoj, Dostoevski, Gogol en de klassieke dichters-schrijvers als Lermontov en vooral de grote Pushkin. Ik vind hun werken stuk voor stuk indrukwekkend.
Ik ben echt hele grote fan van Pushkin. Zijn gedichten zijn echt schitterend, zelfs in vertaling! (en dat wil veel zeggen!). Vooral zijn roman in verzen Evgeni Onegin is schitterend. Ik ben dan ook heel blij dat ik Russisch kan en al deze schitterende werken in hun originele taal kan lezen, want het origineel is altijd de beste versie!

Zoals ik al meermaals heb aangehaald, ben ik dus dol op fantasy. Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor dit genre. Ik vind de verbeelding die in het genre kruipt echt geweldig en het feit dat alles kan, de wezens, de werelden die verzonnen worden. Het spreekt gewoon enorm tot de verbeelding en je kan er echt zo in verdwijnen.

En ook het woord vampiers is al enkele keren opgedoken. Ik ben echt helemaal weg van vampiers. Echte vampiers, welteverstaan (ja, dat is een negatieve verwijzing naar Twilight XD). Ik weet niet wat precies ik zo geweldig vind aan vampiers, feit is dat ik ze gewoon geweldig vind (en zeg maar gewoon geobsedeerd ben >.<). Ik denk dat het gewoon dat mysterieuze kantje is ofzo ^^

Verder ben ik ook geïnteresseerd in het spirituele: Paranormaliteit, Divinatie, Hekserij... Noem maar op. Ik vind het allemaal heel interessant.

Wat kan ik nog zeggen... Oh, ik verzamel suikertjes. Ik ben suiker beginnen verzamelen toen ik nog redelijk jong was, acht jaar of zo. Ondertussen heb ik een verzameling van bijna 3000 verschillende suikerzakjes/-klontjes.
Ik verzamel ook tarotspelen, maar daar ben ik nog niet zo lang mee bezig, dus ik heb nog maar iets van een tien verschillende tarotspelen. Tja, tarotspelen zijn nu eenmaal niet allemaal even goedkoop. Het duurste spel in mijn verzameling kostte meer dan 60 euro!

En verder hou ik ook van puzzelen. Nee, niet de puzzelboekjes met wordzoekers, Zweedse raadsels, Sudoku's en al dat soort (hoewel ik dat ook al wel eens fijn vind, zo'n puzzelboekjes), maar de echte legpuzzel, liefst met zoveel mogelijk stukjes. Ik puzzel het liefst afbeeldingen met dieren op in elkaar en hoe meer stukjes hoe beter. 1000 en 2000 vind ik nog redelijk weinig. Die heb ik te snel af :D Er is een puzzel die ik echt extreem mooi vind, niet echt met dieren op wel de tekens van de dierenriem, en die heeft 9000 stukjes. Die wil ik ooit echt eens maken.

Ik luister ook veel muziek. Als ik werk voor school, opruim of gewoon niks, altijd staat er wel muziek op. Mijn favoriete band is MUSE! Ik ben al jaren een grote fan en hun muziek is gewoon echt geweldig. Maar, ik luister ook veel andere bands, zoals bijvoorbeeld: Absynthe Minded, Admiral Freebee, Coldplay, Phil Collins, Das Pop, Editors, Elbow, Green Day, Jonsi, Kings of Leon, Kwoon, Ljapis Trubetskoj, Amy MacDonald, Milow, Mumford & Sons, Nirvana, Placebo, Queen, Sigur Ros, Sioen, Snow Patrol, 30 Seconds to Mars, Tool, Vampire Weekend, Within Temptation, Zornik en filmsoundtracks.

Ik kijk erg weinig tv, maar ik kijk wel veel naar series op DVD (Wat een geweldige uitvinding ^^). Enkele van m'n favo series zijn: Charmed, Friends, the Simpsons, Bones en True Blood!

Community Stats


 • Groep: -Site Crew
 • Actieve posts: 2994
 • Profielbezoeken: 17555
 • Membertitel: Tovergrootmeester
 • Leeftijd: 29 jaar oud
 • Geboren op: November 16, 1990
 • Locatie
  Graaf Dracula's Kasteel
 • Geslacht
  Heks Heks
 • Interesses
  Lezen, schrijven, (ver)talen, drummen, muziek, vampiers...

Contactinformatie


875 Schoolhoofd

Gebruikerstools

Laatste bezoekers