Spring naar inhoud
Recent Toegevoegde Posts

 Foto

Oproep aan fans voor hulp Harry Potter-serie

09 Aug 2019

Oproep aan fans voor hulp Harry Potter-serie

 

Fans kijken er reikhalzend naar uit: een serie over de magische wereld van Harry Potter. Nu komt die droom uit. Sterker nog; je kan eraan deelnemen.

 

Productiehuis Twenty Twenty heeft een oproep online gezet. Er wordt gezocht naar diehard Harry Potter-fans. Op de site valt te lezen: “Als jij op Zweinstein zat, weet je dan ook in welke afdeling je zou zitten? Ben je gepassioneerd over Huffelpuf, of supertrots dat je een Griffoendor bent? Heb jij voldoende wijsheid om te delen over hoe het is bij Ravenklauw of wil je dat iedereen weet hoe geweldig het is om in Zwadderich te zitten? Dan zoeken wij jou!”

 

De serie zal onderzoeken hoe de afdelingen in elkaar zitten, en wat dat doet met de fans. Online zijn er meerdere sites waarin fans zichzelf kunnen laten sorteren in een van de afdelingen. De makers willen dan ook graag weten hoe de fans zich voelen als ze in een bepaalde afdeling zitten.

Mocht je hier een geweldig verhaal over kunnen vertellen, dan kun je je hier opgeven. Er is wel een klein detail, je moet wel naar Londen vliegen voor de draaidagen, maar voor de echte Harry Potter-fans is dat absoluut geen ramp.


Bron: RTL Nieuws

 

  5055 Weegaves · 0 Reacties

 Foto

TV-serie over Harry Potter op komst?

04 Jul 2019

Het is alweer acht jaar geleden dat we de laatste Harry Potter-film zagen verschijnen, maar fans zijn de Britse tovenaar met de ronde bril nog lang niet zat. Warner Bros is dan ook niet van plan om zo’n goudhaantje een stille dood te laten sterven, en maakt plannen voor een tv-reeks.

 

Volgens bronnen binnen de studio zou de reeks enkel beschikbaar komen via een nieuwe streamingdienst, exclusief voor content van Warner Bros Studio’s. Daarmee stappen ze in de voetsporen van Walt Disney, die met de eigen zender Disney+ op de proppen kwamen. Des te meer concurrentie voor Netflix, het platform waarop alle Potter-films momenteel nog te zien zijn.

 

De serie zou zich afspelen vóór de gebeurtenissen in de films en boeken. Het zou ook om volledig nieuwe personages gaan. De enige connectie met de originele reeks is dus dat de serie zich in hetzelfde universum af zal spelen, net als de Fantastic Beasts-films, die draaien rond personage Newt Scamander, en niet rond Harry Potter zelf.

De tv-reeks zit nog in een vroege ontwikkelingsfase, wat betekent dat het concept nog altijd zomaar afgeschoten kan worden door de producers. Maar gezien het succes van de Harry Potter-franchise is het waarschijnlijk dat de studio vroeg of laat naar Zweinstein zal terugkeren. 
 

Bron: Algemeen Dagblad
 

  5314 Weegaves · 0 Reacties

 Foto

Vier nieuwe Harry Potter e-books op komst.

30 May 2019

J.K. Rowling, auteur van de populaire Harry Potter-reeks, brengt binnenkort vier nieuwe boeken uit als aanvulling op het universum van de tovenaarsleerling. Op de website van uitgever Pottermore is te lezen dat het om korte e-books zal gaan.

 

Pottermore omschrijft de boeken zelf als "non-fictie", waarbij lezers terug in de tijd worden genomen om meer te leren over de traditionele folklore en magie die de basis vormden voor de originele Harry Potter-verhalen. De nieuwe boeken hebben lessen op tovenaarsschool Hogwarts als thema.

 

De eerste twee titels die worden uitgebracht zijn Harry Potter: A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts en Harry Potter: A Journey Through Potions and Herbology. Uitgever Pottermore laat weten dat fans deze boeken vanaf 27 juni kunnen aanschaffen.

 

Op een later tijdstip volgen nog Harry Potter: A Journey Through Divination and Astronomy en Harry Potter: A Journey Through Care of Magical Creatures.

 

Het is niet de eerste keer dat Rowling kortere boeken uitbrengt als aanvulling op haar zevendelige fantasyreeks. In 2001 verschenen twee fictieve lesboeken van Harry Potter: Fantastic Beasts and Where To Find Them en Quidditch Through the Ages.

 

De eerstgenoemde titel is inmiddels ook de naam van een nieuwe vijfdelige filmreeks, waar Rowling de scenario's voor schrijft. De derde film moet in 2021 verschijnen.

 

Bron: Nu.nl

  5605 Weegaves · 0 Reacties

 Foto

Harry Potter: Hogwarts Mystery vandaag gereleased!

25 Apr 2018

HPHM.jpg

 

Vandaag is Harry Potter: Hogwarts Mystery gereleased op Android en IOS! Meld je aan als leerling op Zweinstein, laat je sorteren, volg de lessen en creëer je eigen Harry Potter verhaal! Natuurlijk zijn wij benieuwd wat je ervan vindt!  B)

  7862 Weegaves · 5 Reacties ( Laatste reactie door Morgana )

 Foto

Makers van Pokemon Go komen met een Harry Potter variant:...

11 Nov 2017

Na het grote succes van Pokémon Go kon een opvolger natuurlijk niet uitblijven. Niantic heeft bevestigd te werken aan nieuwe augmented reality-game in de wereld van Harry Potter. De game heeft de titel Harry Potter: Wizards Unite en verschijnt net als Pokémon Go voor smartphones. Wordt dit de volgende klapper?

 

Vsi7e9Q.jpg

 

Harry Potter: Wizards Unite aangekondigd
 

Een jaar geleden verscheen er al een gerucht dat Harry Potter het volgende project van Niantic wordt, de ontwikkelaar achter de succesvolle games Pokémon Go en Ingress. Dit gerucht werd toen ontkracht, maar nu is de officiële aankondiging toch daar. In 2018 verschijnt volgens planning Harry Potter: Wizards Unite, een nieuw deel dat net als Ingress en Pokémon Go volop gebruikmaakt van augmented reality. In de game kruipen spelers in de huid van tovenaars. Je moet spreuken leren, de echte omgeving verkennen en samenwerken met andere spelers om monsters te verslaan. Niantic werkt daarmee samen met Warner Bros. Interactive Entertainment en WB Games, die de rechten van de Harry Potter-serie beheren.
 

Net als Pokémon Go maakt de nieuwe Harry Potter-game gebruik van het Niantic Platform dat voor het eerst gebruikt werd voor Ingress. De keuze voor Harry Potter komt niet geheel uit de lucht vallen. Net als Pokémon is de Harry Potter-serie al jarenlang een populaire reeks met veel trouwe fans. Zowel de boeken als de films waren een groot succes. In de hoogtijdagen van de Harry Potter-serie zijn er al veel games uitgebracht voor onder andere de spelcomputers, met wisselend succes. Vooral de LEGO-games waren kwalitatief gezien prima in orde, waarin je het leven van Harry Potter zelf volgde. Harry Potter: Wizards Unite gaat dus een hele andere richting op.
 

In Wizards Unite moeten spelers dus de straat op, waarbij je Smartphone zomaar als toverstaf gebruikt kan worden. Het is nog onduidelijk welke personages precies hun opwachting maken in de game.
 

Verder zijn er meer Harry Potter-games aangekondigd. Die worden gemaakt door Warner Bros. Interactive Entertainment onder de naam Portkey Games. Deze games verschijnen zowel voor mobiel als voor consolegames, maar wat voor games dit precies zijn is nog onduidelijk.
 

Ben jij van plan om straks de straat op te gaan met Harry Potter: Wizards Unite of laat jij de magie aan je neus voorbij gaan?

Bron: Iculture en Niantic

  8498 Weegaves · 1 Reacties ( Laatste reactie door Anadria )

 Foto

Matthew Lewis gaat trouwen

10 Dec 2016

Kleine Lubbermansjes worden groot! Acteur Matthew Lewis, die in de Harry Potterfilms de rol van Marcel Lubbermans vertolkte, gaat trouwen. Hij heeft zijn vriendin Angela Jones vorige maand in Parijs ten huwelijk gevraagd.

 

De twee leerden elkaar kennen in de Universal Studio's in Orlando en naar verluid zal het huwelijk ook daar gaan plaatsvinden.
Het is voor Jones haar tweede huwelijk. Zij scheidde in juli officieel van haar vorige echtgenoot. 

 

Bron: nu.nl

  8068 Weegaves · 0 Reacties

 Foto

Johnny Depp toegevoegd aan cast Fantastic Beasts

02 Nov 2016

Johnny Depp zal te zien zijn in het vervolg op de eerste Fantastic Beasts and Where to Find Them-film. Het is nog niet bekend welke rol de acteur gaat vertolken en in hoeveel films hij te zien zal zijn. In totaal worden er vijf films gemaakt over Newt Scamander, een rol van Eddie Redmayne.

 

De eerste film gaat alweer bijna in première: op 18 november is hij in de bioscopen te zien. Het tweede deel, waarin Depp te zien zal zijn, draait naar verwachting vanaf volgend jaar in de bioscopen.

 

Door fans wordt tot dusver met gemengde gevoelens gereageerd op het nieuws. Depp werd onlangs nog door zijn ex beschuldigd voor huiselijk geweld, maar zij trok die aanklacht later weer in.

 

Bron: nu.nl

  7933 Weegaves · 0 Reacties

 Foto

Nieuwe en laatste trailer voor Fantastic Beasts

28 Sep 2016

Vandaag is de nieuwe en meteen ook laatste trailer voor Fantastic Beasts and Where to Find Them verschenen. Hierna is het wachten tot november, wanneer de film in première gaat. 
De film is het eerste deel in een nieuwe trilogie, waarin het leven van Newt Scamander centraal staat.

 

Je kunt de trailer hier bekijken. 

  8001 Weegaves · 2 Reacties ( Laatste reactie door Anslenemans )

 Foto

Harry Potter-tentoonstelling komt naar Nederland

12 Sep 2016

Vanaf 11 februari 2017 is de Harry Potter-tentoonstelling in Nederland. De tentoonstelling zal tot 30 juni te bezichtigen zijn in Utrecht, waar over een oppervlakte van 1400 vierkante meter van alles over de tovenaarswereld te bekijken is. 

 

Op de tentoonstelling kun je onder meer Zwerkbal spelen, kruidenthee maken, Hagrids hut bezoeken en allerlei spullen uit de Harry Potterfilms bekijken. 
Kaartjes kosten voor volwassenen 18,50 en in het weekend 22,50. Voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar zijn de kaartjes goedkoper. 

 

Tot nu toe heeft de tentoonstelling zo'n 4 miljoen bezoekers getrokken. Hiervoor was het evenement onder meer in Brussel, Parijs, Tokio en Chicago. 

 

Bron: nu.nl

  8171 Weegaves · 3 Reacties ( Laatste reactie door Den Benny )

 Foto

Rowling komt met drie nieuwe verhalen over tovenaarswereld

17 Aug 2016

J.K. Rowling brengt in september drie nieuwe verhalen uit over de tovenaarswereld. De verhalen worden als e-book gepubliceerd op Pottermore. 

 

De verhalen zijn een toevoeging op de Harry Potterboeken. De eerste bundel zal verhalen bevatten over de docenten van Zweinstein tijdens de jaren dat Harry er op school zat. Zo komen professor Slakhoorn, professor Omber en professor Krinkel aan bod. 

Het tweede boek gaat helemaal in op Minerva Anderling en Remus Lupos. Onder andere de periode tijdens de Tweede Tovenaarsoorlog komt hierin aan bod. Het derde boek richt zich volledig op Zweinstein zelf. 

 

Bron: Pottermore

  7969 Weegaves · 4 Reacties ( Laatste reactie door Peetje )  • 74992 Totaal aantal posts
  • 441 Totaal aantal leden
  • Serhat Nieuwste gebruiker
  • 3506 Grootst aantal gebruikers online

378 gebruikers zijn online (in de voorbije 15 minuten)

0 leden, 378 gasten, 0 anonieme gebruikers   (Zie volledige lijst)


Bing, Google